Francia sztárszakácsok a HOVENTA megnyitóján
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Hungexpo meghívására október 5-6-án Budapestre érkezik Christophe Marguin, az 1936-ban alapított szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise elnöke.
Rövid magyarországi látogatására vele tart két kiváló, a francia szakácsok legtekintélyesebb szakmai vetélkedésén, a MOF-on győztes séf, Mathieu Viannay és Joseph Viola, továbbá Frédéric Berthod, a lyoni „33 Cité” kreatív konyhafőnöke, aki korábban Paul Bocuse „L’Ouest” nevű éttermének séfjeként is dolgozott.
A vendégek érkezésük után megismerkednek néhány élvonalbeli budapesti étteremmel, este találkoznak a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaival, majd másnap felkeresik a Fővám téri Nagycsarnokot és részt vesznek a HOVENTA kiállítás megnyitóján. Végül a tervek szerint hazai oktatási intézmények vezetőivel is találkoznak, egy jövendőbeli „cserediák” program elindításával kapcsolatos előzetes tájékozódás céljából.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >