Francia sztárszakácsok a HOVENTA megnyitóján
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Hungexpo meghívására október 5-6-án Budapestre érkezik Christophe Marguin, az 1936-ban alapított szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise elnöke.
Rövid magyarországi látogatására vele tart két kiváló, a francia szakácsok legtekintélyesebb szakmai vetélkedésén, a MOF-on győztes séf, Mathieu Viannay és Joseph Viola, továbbá Frédéric Berthod, a lyoni „33 Cité” kreatív konyhafőnöke, aki korábban Paul Bocuse „L’Ouest” nevű éttermének séfjeként is dolgozott.
A vendégek érkezésük után megismerkednek néhány élvonalbeli budapesti étteremmel, este találkoznak a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaival, majd másnap felkeresik a Fővám téri Nagycsarnokot és részt vesznek a HOVENTA kiállítás megnyitóján. Végül a tervek szerint hazai oktatási intézmények vezetőivel is találkoznak, egy jövendőbeli „cserediák” program elindításával kapcsolatos előzetes tájékozódás céljából.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >