Francia sztárszakácsok a HOVENTA megnyitóján

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 05. 00:03

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Hungexpo meghívására október 5-6-án Budapestre érkezik Christophe Marguin, az 1936-ban alapított szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise elnöke.

Rövid magyarországi látogatására vele tart két kiváló, a francia szakácsok legtekintélyesebb szakmai vetélkedésén, a MOF-on győztes séf, Mathieu Viannay és Joseph Viola, továbbá Frédéric Berthod, a lyoni „33 Cité” kreatív konyhafőnöke, aki korábban Paul Bocuse „L’Ouest” nevű éttermének séfjeként is dolgozott.
A vendégek érkezésük után megismerkednek néhány élvonalbeli budapesti étteremmel, este találkoznak a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaival, majd másnap felkeresik a Fővám téri Nagycsarnokot és részt vesznek a HOVENTA kiállítás megnyitóján. Végül a tervek szerint hazai oktatási intézmények vezetőivel is találkoznak, egy jövendőbeli „cserediák” program elindításával kapcsolatos előzetes tájékozódás céljából.





Kapcsolódó cikkeink