Francia kirakodóvásár francia termékekkel

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 08. 10:26

2011. július 9-én déltől igazi francia vásári hangulattal , gyerek- és sportprogramokkal, élőzenével várta az érdeklődőket a Millenáris Parkban a Sopexa budapesti irodája, a Francia Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége, a Francia Intézet, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkama, a Francia Külkereskedelmi Tanácsosok Bizottsága és a Francia magyar Kezdeményezések.

Az eseményre Franciaország 4 régiójából érkeztek kiállítók. A vásáron Magyarországon működő francia, vagy francia terméket forgalmazó magyar cégek is jelen voltak.

Az idei évben Elzász régiót több stand képviselte, bemutatkoztak az elzászi borok , valamint számos, a tájegységre jellemző termék tette változatossá a kínálatot. Champagne-Ardenne vidékéről ismét megkóstolhatták a világhírű champagne-t. A vásár ideje alatt az érdeklődők megismerkedhettek a Normandiából érkező Calvados almapárlattal.

A Magyarországon már jelenlévő francia cégek és francia termékek forgalmazói között megtaláljuk az I.F.D.T által forgalmazott francia borokat és pezsgőket, a Maresi Foodbroker kínálatában fontos szerepet betöltő Bonne Maman lekvárokat és a Maille mustárokat, a Bonduelle legújabb termékeit, a Siclari által bemutatott francia különlegességeket és a Heinemann Testvérek Kft francia borait és párlatait.

Kapcsolódó cikkeink