Főzzön ehető virágokból – A kert csupa pitypang

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 04. 10. 10:37

A Lásd a természet ízeit – fotókiállítás kísérőprogramjaként Halmos Monika gasztrobotanikus 4 alkalommal mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, hogyan lehet ehető virágokból ínyenc ételeket, süteményeket készíteni.

Második előadása április 19 -én, csütörtökön, 18 órakor a pitypangról szól.
Régi szakácskönyvekben olvashattunk a turbolyamártásról, az ibolyával készült édességekről, az „Ízletes hadiételek” közt a csalánfőzelékről, a kövér porcsin pedig a reformkonyha új felfedezettje. Aki lépést tart a trenddel, tavasszal medvehagymát és pitypangot eszik, ősszel csipke- és bodzabogyóval, borbolyával egészíti ki étrendjét. Zöldturmixot és bodzavirágszörpöt iszik, és a világért ki nem hagyná a tyúkhúrt a salátájából. Halmos Monika ez alkalommal a tavaszi kert ehető virágait mutatja be képben, szóban és a valóságban, és megtudhatjuk azt is, hogyan lehet ehető virágoskertünk, akár a balkonon is.
A vetített képes előadást virágos ételek kóstolója követi, majd a szerző dedikálja virágos szakácskönyveit, és ehető virágok magjait is megvásárolhatják.
Regisztráció szükséges a Budapest Art Week oldalán.
Belépés kizárólag Budapest Art Week karszalaggal.

Kapcsolódó cikkeink