Főzőcskézni ehető virágokból
Folytatódik a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Süssünk-főzzünk ehető virágokból! című sorozata, melynek április 19-én 18 órakor Halmos Monika gasztrobotanikus lesz az előadója – ő mutatja be, hogyan lehet ehető virágokból ínyenc ételeket, süteményeket készíteni. Az előadás a pitypangról szól.
Régi szakácskönyvekben olvashattunk a turbolyamártásról, az ibolyával készült édességekről, az „Ízletes hadiételek” közt a csalánfőzelékről, a kövér porcsin pedig a reformkonyha új felfedezettje. Aki lépést tart a trenddel, tavasszal medvehagymát és pitypangot eszik, ősszel csipke- és bodzabogyóval, borbolyával egészíti ki étrendjét. Zöldturmixot és bodzavirágszörpöt iszik, és a világért ki nem hagyná a tyúkhúrt a salátájából. Halmos Monika ez alkalommal a tavaszi kert ehető virágait mutatja be képben, szóban és a valóságban, és megtudhatjuk azt is, hogyan lehet ehető virágoskertünk, akár a balkonon is.
A vetített képes előadást virágos ételek kóstolója követi, majd a szerző dedikálja virágos szakácskönyveit, és ehető virágok magjait is megvásárolhatják.
Regisztráció szükséges a Budapest Art Week oldalán:
http://www.bpartweek.hu/hu/berletvasarlas/
Belépő: Budapest Art Week karszalaggal ingyenes.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >