Főzőcskézni ehető virágokból

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 03. 28. 09:20

Folytatódik a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Süssünk-főzzünk ehető virágokból! című sorozata, melynek április 19-én 18 órakor Halmos Monika gasztrobotanikus lesz az előadója – ő mutatja be, hogyan lehet ehető virágokból ínyenc ételeket, süteményeket készíteni. Az előadás a pitypangról szól.

Régi szakácskönyvekben olvashattunk a turbolyamártásról, az ibolyával készült édességekről, az „Ízletes hadiételek” közt a csalánfőzelékről, a kövér porcsin pedig a reformkonyha új felfedezettje. Aki lépést tart a trenddel, tavasszal medvehagymát és pitypangot eszik, ősszel csipke- és bodzabogyóval, borbolyával egészíti ki étrendjét. Zöldturmixot és bodzavirágszörpöt iszik, és a világért ki nem hagyná a tyúkhúrt a salátájából. Halmos Monika ez alkalommal a tavaszi kert ehető virágait mutatja be képben, szóban és a valóságban, és megtudhatjuk azt is, hogyan lehet ehető virágoskertünk, akár a balkonon is.
A vetített képes előadást virágos ételek kóstolója követi, majd a szerző dedikálja virágos szakácskönyveit, és ehető virágok magjait is megvásárolhatják.

Regisztráció szükséges a Budapest Art Week oldalán:
http://www.bpartweek.hu/hu/berletvasarlas/

Belépő: Budapest Art Week karszalaggal ingyenes.

Kapcsolódó cikkeink