Forró nyár: 15 ezer NAV ellenőrzés

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 14. 11:30

Országosan mintegy 15 ezer ellenőrzést végeztek júliusban és augusztusban a NAV munkatársai, és csaknem minden negyediknél találtak valamilyen hiányosságot. A mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot. Mindezeken túl 70 esetben alkalmaztak 12 napos üzletbezárást, valamint 6 esetben üzletbezárást helyettesítő bírságot szabtak ki. Akadt olyan vállalkozó, aki a bezárt üzlete mellett újra megnyitott, de az ismételt ellenőrzésen ismét megbukott, így a másik helyiséget is bezáratták.

gyumolcs-zoldseg

Idén nyáron a kerékpárkölcsönzőkre, zöldség- és gyümölcskereskedőkre, szépészeti szolgáltatást nyújtókra, vendéglátósokra, a romkocsmákra, taxisokra, valamint a strandok és horgásztavak területén és ezek környékén árusítókra fordított nagyobb figyelmet a NAV.

A tapasztalatok szerint még mindig magas azok száma, akik nem adnak sem nyugtát, sem számlát. A 12 ezret meghaladó nyugtaellenőrzésből minden ötödik esetben talált hibát a NAV. Mintegy 2500 alkalommal ellenőrizték az adóhivatal munkatársai a foglalkoztatás szabályszerűségét, minden harmadik esetben tapasztaltak jogsértést. A munkaidőben végzett ellenőrzéseknél javult, de késő délután, éjszaka, hétvégén romlott a nyugta- és számlaadási fegyelem.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/1035-forro-nyar-15-ezer-nav-ellenorzes

Kapcsolódó cikkeink