Forró ételek Kecskemétről az ország rászorulóinak

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 14. 11:47

155 ezer adag instant tésztát ajánlott fel a Nissin Foods Kft. rászoruló emberek, családok télvégi támogatásaként a Magyar Élelmiszerbank Egyesület számára. Az adományokat az Egyesület néhány napon belül eljuttatja a nélkülözőknek az országos élelmiszermentő és -osztó hálózatán keresztül.

A világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizennyolcadik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel a szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.

Vállalatunk filozófiája, hogy „A világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel”- ezt a mai napig követve kiemelten fontos számunkra a társadalmi felelősség vállalás, nemcsak helyi, hanem országos viszonylatban is. Az adományozás mára már a mindennapi életünk részévé vált, így nem csupán a munkavállalóinkat támogattuk egyszeri rezsitámogatással, hanem azokat a rászorulókat is, akiket kiemelten súlyt az élelmiszer és energiaárak rendkívüli emelkedése.” – mondta Gyarmati Katalin, a Nissin Foods Kft. HR vezetője.

A Nissin Foods Kft. felajánlása a lehető legjobbkor érkezett, hiszen a kisjövedelmű, nehéz sorsú embereknek és családoknak éppen a tél végi időszak vége hozza a legtöbb nehézséget. A hideg hónapokban magasabbak a rezsi ráfordítások és a ruházkodási költségek, jellemzően a gyógyszerkiadások is megnőnek. A helyzetet idén a megugró üzemanyagárak és a rezsidíjak is nehezítették, a legnagyobb kihívást pedig élelmiszerárak tartós, ötven százalék körüli emelkedése okozza. Mostanra számos háztartás volt kénytelen felélni az utolsó tartalékait, sok helyen már a tartalékokon is túl vannak és az Élelmiszerbankhoz fordulnak segítségért.

„Az Élelmiszerbank hálózatában naponta többszáz ponton valósítunk meg adományosztásokat és sajnos egyre komolyabb rászorulói igényekkel találkozunk. Éppen ezért örülünk annyira, hogy immár a Nissin Foods Kft.-t is platina fokozatú támogatóink között tudhatjuk, az elmúlt évben többször is számíthatunk a segítségükre.”

– mondta Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója. 

A tartós élelmiszerek, mint a most felajánlott instant tészták is, komoly segítséget jelentenek a nélkülöző emberek mindennapjaiban. Szemben frissárukkal, az ilyen adományok beoszthatók későbbi napokra is, amikor a családi kassza már kiüresedőben van, például hó végén vagy ha váratlan kiadások jelentkeznek. Az instant tészták ráadásul nem igényelnek komoly előkészítést, szerényebben felszerelt konyhákban is könnyen elkészíthetőek, ezért a rászorulók számára is mindig praktikus megoldást jelenthetnek. 

A most kapott adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével fogja nehéz sorsú emberekhez juttatni. A tésztákból gyermekotthonok lakói, idősgondozásban élők, családsegítő intézmények gondozottjai, fogyatékkal élők és nagycsaládosok egyaránt részesülnek.

Kapcsolódó cikkeink