Forradalmi változást hoz az ECO Bowl a friss ételek csomagolásában

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 09. 28. 10:41

Egyre nő az élelmiszer-kereskedelemben a fenntartható csomagolások iránti fogyasztói igény. A friss ételek környezettudatos csomagolására megoldás a DS SmithMultivac közös fejlesztésű ECO Bowl élelmiszer csomagolótálcája, amely 85%-kal kevesebb műanyagot tartalmazhat a jelenlegi csomagolásokhoz képest. A csökkentett műanyagtartalom mellett is megmarad az élelmiszerek frissessége, egyben biztosított a csomagolástól elvárt teljesítmény.

DS Smith logo

Ideje változtatni műanyag-felhasználásunkon

Az európai fogyasztók közel 50%-a aktívan keresi az újrahasznosítható csomagolást a polcokon, 62%-uk pedig hajlandó többet fizetni a műanyagmentes vagy kevesebb műanyagot tartalmazó csomagolásért.

Miért ne közeledne az Ön vállalkozása is a fogyasztók igényeihez, jövőnk érdekében miért ne tenne lépéseket a csomagolás újragondolásával? Erre a kérdésre nyújt választási lehetőséget a DS Smith a ­Multivackal közösen kifejlesztett ECO Bowl csomagolótálcával, egy új, innovatív hullámpapír alapú védőgázas csomagolással a friss ételek csomagolásához. Az élelmiszeripari igényekre szabott fenntartható konstrukció 85%-kal kevesebb műanyagot tartalmazhat.


Ismerje meg az ECO Bowl csomagolást!

Az ECO Bowl a fogyasztói preferenciákkal összhangban, az Európában legtámogatottabb csomagolási alapanyagból, hullámpapírból készül. A tálca a hullámpapír szerkezetének köszönhetően könnyű, ugyanakkor merev, csupán egy vékony műanyag védőréteg borítja belülről annak érdekében, hogy a zsíros vagy nedves ételeket is csomagolhassunk benne. Így képes az ECO Bowl friss, hűtött, fagyasztott húsok, halak, tengeri gyümölcsök, készételek, meleg ételek tárolására. A hullámkarton szerkezetéből adódó hőszigetelő hatásnak köszönhetően, akár 30%-kal lassabban olvad ki a benne tárolt étel, mint a hagyományos mélyhúzott műanyag tálcákban.

DS Smith ECO Bowl

A védőgáz megtartásához a tálca tetejére zárófólia kerül. A tálca és a zárófólia teljes egészében nyomtatható, belseje szintén feliratozható. Ezáltal lehetséges egyedi arculat kialakítása, üzenetek, termékinformációk elhelyezése, így nem szükséges címkék, rejtett kartontetők vagy ehhez hasonló megoldások használata.

Tények az ECO Bowl csomagolásról

A DS Smith gondolkodását, tervezési és gyártási tevékenységét a körforgásos gazdasági modell határozza meg. Figyelembe vesznek valamennyi érintettet, akikre hatást gyakorolnak, szem előtt tartják a hulladékkeletkezést mind a tervezés, mind a fenntartás és az újrahasznosítás tekintetében is. Ezt a szemléletet tükrözi új fejlesztésük, az ECO Bowl.

Tényszerűen:

  • Fenntartható: 85%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készülhet, mint a hagyományos műanyag tálcák.
  • Körforgásos tervezés: A hullámpapír tálca megújuló szálas alapanyag felhasználásával készül, amelyet 100%-ban újrahasznosítható és újra felhasználható.
  • Csökkenti a környezeti hatást: Kevesebb alapanyag szükséges hozzá, könnyebb a sima karton megoldással szemben.
  • Egyszerűbbé teszi az újrahasznosítást: A zárófólia és a tálca egyszerűen szétválaszthatók és visszavezethetők az újrahasznosítási láncba.
  • Alkalmazási terület: Friss hús, hal és tenger gyümölcsei, húshelyettesítő termékek, valamint készételek hűtött, fagyasztott tárolására alkalmas. A hűtött, tárolt étel lassabban olvad ki a hagyományos tálcákhoz képest.

 

Próbálja ki az új fejlesztést!

Elérhetőségeink:

DS Smith Packaging Hungary

ds.smith.sales@dssmith.com

www.dssmithpackaging.hu

blog: www.strategic-packaging.com/hu (x)

Kapcsolódó cikkeink