Forradalmi újítás a hidratálásban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 15. 00:01

Az Eucerin® legújabb termékcsaládja, az AQUAporin ACTIVE forradalmasítja a bőr hidratálását. A kémiai Nobel-díjas kutatáson alapuló termékinnovációval a bőr még egészségesebbé és ragyogóbbá válik.

A bőr, mint legnagyobb szervünk az emberi test vízháztartásának harmadát tárolja.  A bőr nedvességtartalmának csökkenésével veszít rugalmasságából is, ezért a megfelelő hidratálás elengedhetetlen, hogy a bőr szép és egészséges maradhasson.  Az Eucerin® termékfejlesztésének köszönhetően mostantól ez a dehidratáció folyamata visszafordíthatóvá válik az úgynevezett aquaporinok (vízszállító csatornák) aktiválásának segítségével.
1988-ban az amerikai molekuláris biológus Peter Agre sikeresen izolált egy olyan fehérjét, amely nélkül a víz nem jutott a sejtek belsejébe. Az ilyen tulajdonságú fehérjéket később aquaporinoknak nevezték el. A bőrben lévő mikroszkopikus méretű csatornák (aquaporin-3) a vízmolekulák szállítását szabályozzák sejtről sejtre. 2003-ban Peter Agre kémiai Nobel-díjat kapott a sejtmembránban lévő víz-, illetve ioncsatornák működési mechanizmusának feltárásáért.
Bőrünkben a víz az aquaporin-hálózaton keresztül jut el a sejtek mélyebb rétegeibe, így óriási szerepe van a bőr hidratálásában. Az UV-sugárzás káros hatásai miatt a kor előrehaladtával az aquaporinok száma csökken, ezért a bőr veszít hidratáltságából. Erre a felfedezésre épül az Eucerin® termékfejlesztése, az AQUAporin ACTIVE termékcsalád, amely képes a bőr saját aquaporin hálózat működésének serkentésére.  A természet ihlette glüko-glicerol hatóanyag aktiválja a bőr saját aquaporin hálózatát azáltal, hogy elősegíti az új aquaporin csatornák létrejöttét. Az aquaporinok számának emelkedésével pedig javul a bőr vízáteresztő-képessége, és így a nedvesség a mélyebb rétegekből eljut a legfelső rétegekbe is.
Az AQUAporin ACTIVE termékek jótékony hatását számos klinikai és dermatológiai teszt bizonyítja. Az Eucerin® laboratóriumában hatvanöt 19 és 60 év közötti önkéntesen tesztelték az AQUAporin ACTIVE termékeket, az alanyok fele érzékeny bőrű egyén volt. A kutatás egyértelműen kimutatta, hogy az AQUAporin ACTIVE termékek használata szignifikánsan növelte a bőr nedvességtartalmát azokhoz képest, akik nem használták az Eucerin® újdonságát. A tesztek eredményei rámutattak, hogy 24 órával az első használat után 16%-kal, 1 és 2 hét rendszeres használat után pedig már 42%-kal  nőtt a bőr hidratáltsága. Az AQUAporin ACTIVE rendszeres használatával a bőr intenzíven hidratált lesz még a mélyebb, epidermális rétegekben is, hatása pedig hosszútávon is érezhető. Az eredmény puha, selymes és üde tapintású bőr.


Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek