Fornetti – külföldi fejlesztések, magyarországi elbocsátások

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 18. 00:02

A Bulgáriában és Romániában végrehajtott beruházások következtében ottani leányvállalatainak nem szállít már terméket a Fornetti Kft itthonról. Emiatt létszámleépítésre kerül sor a kecskeméti és kiskunfélegyházi üzemekben.

Tavaly 5,5 millió eurót költött a Fornetti-csoport bulgáriai gyára felépítésére, Temesvárott pedig 7,5 millió eurót szántak fejlesztésekre – nyilatkozta a baon.hu-nak Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója.
A fejlesztések következtében a romániai és a bulgáriai leányvállalatok már teljes mértékben maguk állítják elő a Fornetti péksüteményeket. Így a kecskeméti és a kiskunfélegyházi gyárakból ezentúl már nem kell kiszállítani a franchise árualapot. Ez azonban létszámváltozásokhoz vezet, a közeljövőben 120 dolgozónak szűnik meg a munkája. A cég az elbocsátásokat a jogszabályoknak megfelelően hajtja végre.
Szabó József bízik abban, hogy a piaci konjunktúra erősödése következtében előbb-utóbb újból munkát tudnak majd biztosítani az elbocsátott dolgozóknak – írja a baon.hu.


Kapcsolódó cikkeink