Forgókemencék a hotelben

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 07. 11:05

Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.

Sveba3A Danubius szállodák, azon belül a központi cukrászüzem hosszú évek óta Sveba-Dahlen forgóállványos kemencét használ – mutatta be az együttműködés hátterét Rezneki Zoltán, a szállodalánc központi cukrászatának vezetője. A most beszerzett C250 eco+ típusú modell saját elődjét, egy 1985-ben vett gépet váltott le, de az előd modell is az utolsó pillanatig működött.

Bár a nagy mennyiségű pékáru készítését a legtöbben a pékségekhez társítják, a Danubius Hotels központi cukrászatában készülő áruk minősége és mennyisége árnyalja ezt a véleményt. Reggel 800-900 fős csoportok számára készül a finom pékáru, ennyi embert kell néhány óra alatt megreggeliztetni friss zsemlével, süteménnyel. Amint kivesszük az utolsó adagot, már toljuk is be a következő állványt, piskótalapokkal a cukrászsüteményekhez, gyümölcskenyérrel vagy épp káposztás haséval az állófogadások, kávészünetek számára. A kemencék – kettő működik párhuzamosan, a másik 2004-es beszerzésű – szinte folyamatosan dolgoznak, kora reggeltől késő estig. Gyakorlatilag mindent ezekben készítünk, a macarontól a lapnak kikent tésztáktól a kifliig – fogalmazott a szakember.

Számunkra a legfontosabb a kemencék stabilitása – mondta a választásról Rezneki Zoltán. Ha megraktunk egy állványt (18 db, 60×80-as lemez) sütésre váró tésztával, csak be kell tolni, és jelez, ha készen van. Mindegy, hogy egy kifli a legalsó vagy a legfölső tálcán van-e, az eredmény mindig egyenletes és pontos, akár csak a sütési hőmérséklet. Mindez nem csak egyenletesen kiváló minőséget tesz lehetővé, de a munkaidő és -erő beosztását is megkönnyíti, hogy nem kell figyelni a kemencéket, ameddig dolgoznak.

A Sveba-Dahlen kemencék egyértelműen Európa egyik legjobb, legmegbízhatóbb termékei – mutatta be a márkát Szatmári Zoltán, az importőr Kogép kereskedelmi vezetője. Nem véletlen, hogy a Danubius Hotels mellett sok másik ügyfelünk is a márka mellett tette le a voksát.

Kapcsolódó cikkeink