Forgókemencék a hotelben
Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.
A Danubius szállodák, azon belül a központi cukrászüzem hosszú évek óta Sveba-Dahlen forgóállványos kemencét használ – mutatta be az együttműködés hátterét Rezneki Zoltán, a szállodalánc központi cukrászatának vezetője. A most beszerzett C250 eco+ típusú modell saját elődjét, egy 1985-ben vett gépet váltott le, de az előd modell is az utolsó pillanatig működött.
Bár a nagy mennyiségű pékáru készítését a legtöbben a pékségekhez társítják, a Danubius Hotels központi cukrászatában készülő áruk minősége és mennyisége árnyalja ezt a véleményt. Reggel 800-900 fős csoportok számára készül a finom pékáru, ennyi embert kell néhány óra alatt megreggeliztetni friss zsemlével, süteménnyel. Amint kivesszük az utolsó adagot, már toljuk is be a következő állványt, piskótalapokkal a cukrászsüteményekhez, gyümölcskenyérrel vagy épp káposztás haséval az állófogadások, kávészünetek számára. A kemencék – kettő működik párhuzamosan, a másik 2004-es beszerzésű – szinte folyamatosan dolgoznak, kora reggeltől késő estig. Gyakorlatilag mindent ezekben készítünk, a macarontól a lapnak kikent tésztáktól a kifliig – fogalmazott a szakember.
Számunkra a legfontosabb a kemencék stabilitása – mondta a választásról Rezneki Zoltán. Ha megraktunk egy állványt (18 db, 60×80-as lemez) sütésre váró tésztával, csak be kell tolni, és jelez, ha készen van. Mindegy, hogy egy kifli a legalsó vagy a legfölső tálcán van-e, az eredmény mindig egyenletes és pontos, akár csak a sütési hőmérséklet. Mindez nem csak egyenletesen kiváló minőséget tesz lehetővé, de a munkaidő és -erő beosztását is megkönnyíti, hogy nem kell figyelni a kemencéket, ameddig dolgoznak.
A Sveba-Dahlen kemencék egyértelműen Európa egyik legjobb, legmegbízhatóbb termékei – mutatta be a márkát Szatmári Zoltán, az importőr Kogép kereskedelmi vezetője. Nem véletlen, hogy a Danubius Hotels mellett sok másik ügyfelünk is a márka mellett tette le a voksát.
Kapcsolódó cikkeink
Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Megújuló gasztronómiai koncepció a Danubius Hotelsnél
Papdi László a Danubius Hotels F&B igazgatója az elmúlt egy…
Tovább olvasom >Megújult a Danubius Hotels több szállodája
Megújult a Danubius Hotels több szállodája, a szállodaüzemeltető a 2024-es…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a gazdaságos kiszállítás a foodorán!
A foodora, hazánk vezető gyorskereskedelmi szolgáltatója tovább bővíti kiszállítási opcióit,…
Tovább olvasom >Vadonatúj audio termékkollekciót mutat be a MediaMarkt és Robbie William
A kollekció júliusban debütál, nem sokkal Robbie Williams világturnéjának európai…
Tovább olvasom >A tavasz az allergia időszaka is
A tavaszi napsütés sokak számára nem csak örömöt, hanem kellemetlenséget…
Tovább olvasom >