Foodapest-Infobox

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 08:00

– Érkeznek a jelentkezések a FOODAPEST-re és a vele egy időben rendezett UKBA-ra; a szervezők már a kísérő események, szakmai konferenciák programjának összeállításán dolgoznak; zajlanak a Bocuse d’Or selejtezői és összeállt a Cukrász Junior Világbajnokság résztvevőinek köre. Röviden így foglalhatók össze a 2010. február 21–24. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban rendezendő élelmiszer-ipari és gasztronómiai kiállítások előkészületei.– A Trade Marketing Klub és a POPAI Magyarország Egyesület szervezésében február 23-án kerül sor a FOODAPEST-en a „Szerelmem a trade marketing” konferenciára, s ehhez kapcsolódóan első ízben kerül átadásra a Trade Marketing Klub által alapított „Év trade marketingese” díj is. A kiállítás első napján zajlik majd a Trade magazin által szervezett SIAL d’Or nemzetközi termékverseny hazai fordulójának zsűrizése, s a nyertes hazai termékek kiállításra is kerülnek.

– A Magyar Pékszövetség az UKBA alatt számos nemzetközi konferenciát, eseményt tervez. Ízelítőül: Az UIB (Pékek és Pékcukrászok Világszervezete) bizottsági ülése; UIB-konferencia a jelenleg még nem Világszövetség-tag országok (Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Románia, Ukrajna stb.) számára; Társszervezetek nemzetközi konferenciája országaik sütőiparának helyzetéről, az egészséges táplálkozásról; Külföldi országok bemutató sütései, kóstoltatással

– Jó hír a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversennyel kapcsolatban: a Bocuse d’Or Europe szervezőbizottságának elnöke, Philippe Rochat úr a napokban tájékoztatta a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökét arról, hogy a magyar pályázatot elfogadták, és Magyarországot beválogatták a 2010-es genfi versenyre. A FOODAPEST-en zajló Bocuse d’Or Hungary döntőjének nyertese tehát ott lehet jövőre Genfben, Európa 20 legjobbja között!

– Alakul a Cukrász Junior Világbajnokság magyarországi premierjének résztvevői köre. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületétől kapott tájékoztatás szerint Ausztria, Brazília, Dánia, Hollandia, Japán, Korea, Lengyelország, Magyarország, Németország, Portugália, Svájc, Svédország és Taiwan már leadta nevezését.

Kapcsolódó cikkeink