Foodapest-Infobox

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 27. 08:00

A HUNGEXPO Zrt. élelmiszer-ipari kiállításai évtizedek óta szerepelnek a rangos nemzetközi fórumok sorában, és már megkezdődött a 2010. évi szakkiállítások szervezése, egy merőben új koncepció szerint. – A nemzetközi és hazai piaci változások miatt két nagy múltú és jelentős rendezvény, a FOODAPEST, valamint az UKBA ezentúl kétévente, egy időben jelentkezik.
– Az első ilyen alkalom 2010. február 21–24. között lesz.
– További újdonság, hogy a FOODAPEST tematikájának része lesz az élelmiszer-ipari technológia, azaz a gépek és berendezések bemutatója. Ezzel pedig a tavaly külön jelentkező FOODATECH kiállítói köre kaphat helyet ismét, már a FOODAPEST keretei között, közvetlen a gépeket alkalmazó gyártók és feldolgozók – köztük az UKBA kiállítói, a cukrászok és pékek – mellett.
– Újdonságot jelentenek majd a népszerű, és már a nagyközönség felé is nyitott, látványos programok. Eldőlt, hogy a Bocuse d’Or Hungary gasztronómiai világverseny magyar válogatóversenye 2010-ben a FOODAPEST kiállításon zajlik majd. A 2010. évben Magyarország rendezheti a Cukrász Junior Világbajnokságot, s megegyezés született arról, hogy ennek a kétnapos, világra szóló versengésnek az UKBA és a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont lesz a helyszíne. A versenyen, amelyet legutóbb Lisszabonban rendeztek, öt földrész versenyzői nemzetközi zsűri és népes, érdeklődő közönség előtt mutatják be tudásukat.
– További újdonság, hogy a kiállítások a délutáni órákban a nagyközönség számára is látogathatók, a kiállítók pedig élhetnek a helyszíni értékesítés lehetőségével is.

Kapcsolódó cikkeink