Fontos határidő SZÉP-kártya ügyben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 18. 13:22

A SZÉP-kártya felhasználói figyelmét újabb változásokra és fontos határidőkre hívja fel a kormányrendelet, mely alapján az el nem költött juttatásokra a bankok díjat számíthatnak fel. Az elhúzódó pandémiás helyzet és az esetleges fel nem használt összegek miatt azonban a kormány most további intézkedéseket tesz az ügyfelek érdekében.

A 2024. március 20. után feltöltött SZÉP-kártya-számlákon lévő juttatásokat a jelenlegi szabályok szerint a kártyabirtokosoknak 2025. szeptember 20-ig lehet elkölteniük, költségek levonása nélkül. Fontos azonban megjegyezni, hogy március 20-án a bankok 15 százalékos díjat vonnak le az 2022. október 16. és 2023. március 20. között feltöltött, de még el nem költött összegek után.

Azoknak, akiknek SZÉP-kártyájukon jelentős összegek állnak rendelkezésre, érdemes időben ellenőrizniük az egyenleget, és felhasználniuk azt a díjak elkerülése érdekében. A kormányrendelet szerint 2022. október 15-től az egy évet követő március 20-ig vagy szeptember 20-ig fel nem használt egyenlegekre 15 százalékos egyszeri díjat számítanak fel a szolgáltatók. A kormány ezért a SZÉP-kártya-szolgáltatókat is felkéri, hogy értesítsék azokat az ügyfeleiket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre a számlájukon.

Az intézkedésekkel a kormány célja a kedvezményes források minél gyorsabb és hatékonyabb felhasználása, valamint a gazdaság támogatása.

Címkék:

Kapcsolódó cikkeink