Fondű egy személyre
Divat a friss étel, divat a csokoládé. Divatos a csokoládéfondű, lassan divatosabbá válik, mint a hagyományos – legalábbis a vendéglátóhelyeken biztosan. A lényege: a vendég a gyümölcsdarabokat folyékony csokoládéba mártja, ami a hideg falatokon akár meg is szilárdul. Ám egy-egy kihozott adag néha két személynek is túl nagynak bizonyul, arról nem is beszélve, hogy a feltálalt gyümölcsök vagy a krém ízesítése nem feltétlenül a vendég szája ízének megfelelő.
Könnyebben alakítható egyéni igényekhez a desszert, ha kisebb adagokban kínálják: egy német porcelángyártó cég praktikus és szemet gyönyörködtető mini fondűjében a teamécsessel melegen tartott folyékony csokoládét akár a vendég is ízesítheti magának. Kevés tejszín a kiválasztott csokoládéval, fűszerrel, esetleg likőrrel vagy pálinkával – maga a „perszonalizált” édes élet! Na és ne feledkezzünk meg a pár darabka legfinomabb gyümölcsről – ellenállhatatlan, és kis mennyiségben nem kerül egy vagyonba!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >