Folytatódnak a húsipari gyakornoki napok
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörökben indít „Tanuljunk együtt!” programokat. A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.
A korábbi visszajelzések beépítésével folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Tanuljunk együtt” programsorozat, amelynek keretében ezúttal a húsipari szereplőknek szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteket szolgáltat a köztestület. A kamara a programsorozat megvalósításával lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozásba éppen belekezdők, illetve a már előállítással foglalkozó hazai kisüzemek minőségtudatos gyakorlatához. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak a termékfejlesztési folyamatokhoz, valamint az erőforrás-hatékonyság növeléséhez.
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára szervezett „Tanuljunk együtt! – Húsipari gyakorlati napok” keretében a résztvevők megismerhetik többek között a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait, a termékek élelmiszerkönyvi előírásait és a minőséget befolyásoló tényezőket, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.
A tavaszi félévre tervezett események időpontjai:
2019.05.10., Szárazáru-gyártás (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
2019.05.17., Pácolt húskészítmények gyártása (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
Kapcsolódó cikkeink
A fajtatisztaság és termésbiztonság érdekében növelni kellene a fémzárolt kalászos vetőmagok arányát
Első számú szántóföldi növénnyé lépett elő a kukorica termesztésének nehézségei…
Tovább olvasom >Hogyan előzhető meg a gabonafélék toxinszennyeződése?
Bár a kalászosok aratása már a nyakunkon van, még nem késő védekezni a…
Tovább olvasom >Elindult Németország legnagyobb kutatása a vegetarianizmusról és a vegán táplálkozásról
A növényi alapú táplálkozás világszerte egyre népszerűbb: egyre többen hagyják…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >