Folytatódnak a húsipari gyakornoki napok
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörökben indít „Tanuljunk együtt!” programokat. A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.
A korábbi visszajelzések beépítésével folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Tanuljunk együtt” programsorozat, amelynek keretében ezúttal a húsipari szereplőknek szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteket szolgáltat a köztestület. A kamara a programsorozat megvalósításával lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozásba éppen belekezdők, illetve a már előállítással foglalkozó hazai kisüzemek minőségtudatos gyakorlatához. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak a termékfejlesztési folyamatokhoz, valamint az erőforrás-hatékonyság növeléséhez.
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára szervezett „Tanuljunk együtt! – Húsipari gyakorlati napok” keretében a résztvevők megismerhetik többek között a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait, a termékek élelmiszerkönyvi előírásait és a minőséget befolyásoló tényezőket, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.
A tavaszi félévre tervezett események időpontjai:
2019.05.10., Szárazáru-gyártás (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
2019.05.17., Pácolt húskészítmények gyártása (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >Együttműködési megállapodást kötött a NAK és a MATE
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar…
Tovább olvasom >A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjkedvezményt nyújt mintegy 300 ezer tagjának
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlésének egyhangú döntése értelmében…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >