Folytatja a tejipari gyakornoki napokat a NAK
„Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” címen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ismét meghirdeti ingyenes szakmai programsorozatát. A most induló gyakorlati napok a savas- és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosítanak lehetőséget a kamarai tagok számára.
A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szervezésében 2017 tavaszán elindult „Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” nevű programsorozat. Az eltelt időszakban a NAK által finanszírozott, de a tagok számára ingyenes szakmai lehetőség a köztestület hozzávetőleg 100 tagjának nyújtott olyan elméleti és gyakorlati tudást, amit könnyen át tudnak ültetni a mindennapi tevékenységükbe. A képzések iránti fokozódó érdeklődés és a folyamatos pozitív tagi visszajelzések alapján a rendezvényeket kezdő és haladó szinteken egyaránt meghirdeti a köztestület. A NAK eddigi tejipari szakmai programjain résztvevők visszajelzései egyértelműen pozitívak: többen is kiemelték, hogy nagy szükségük van a szakmailag is megalapozott, hiteles információkra, melyeket saját üzemeikbe visszatérve felhasználhatnak a gyártás során. A szakmai napokon szerzett információ, tudás érdemben hozzájárul a tejtermék-előállításba belekezdő, illetve az azzal már foglalkozó hazai üzemek minőségtudatos előállítási gyakorlatához.
A 2018. őszi tejipari gyakorlati napok az alábbi csoportokban és időpontokban indulnak:
Kezdő csoport:
2018. szeptember 19-20. – Savanyított tejtermékek gyártása
2018. október 10-11. – Oltós alvasztású termékgyártás
Haladó csoport:
2018. november 7-8. – Savanyított tejtermékek gyártása
2018. november 21-22. – Oltós alvasztású termékgyártás
A tejipari rendezvények továbbra is a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben kerülnek megrendezésre. A 2-2 napos, kiscsoportos üzemi program keretében résztvevőink jeles elméleti és gyakorlati szakemberektől kapnak bővebb ismereteket a savas- és oltós alvasztású termékgyártás témákban. A savanyított tejtermékek esetében elsősorban a tejföl, joghurt, kefir és túró gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg, míg az oltós termékgyártás esetében a gomolya sajt mellett a röglyukas és erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést a résztvevők. A gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektetnek az olyan alapvető ismertek átadására, mint az alapanyagok kiválasztása, az élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a technológiai ismeretek, valamint a késztermékek bírálata. Kiemelt figyelmet fordítunk ezen belül a gyártással kapcsolatos kritikus pontokra, a jellemző hibákra és azok helyesbítő lehetőségeire is.
Kapcsolódó cikkeink
Ingyenes pályázatírással segíti a kisüzemi beruházást tervező tagjait a NAK
Újabb ingyenes szolgáltatással segíti tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A…
Tovább olvasom >Ingyenes pályázatírással segíti a kisüzemi beruházást tervező tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Újabb ingyenes szolgáltatással segíti tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A…
Tovább olvasom >Díjazták a jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőit
Elismerést kaptak az országos jégkármérséklő rendszer országos és vármegyei legeredményesebb…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >