Folytatja a tejipari gyakornoki napokat a NAK
„Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” címen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ismét meghirdeti ingyenes szakmai programsorozatát. A most induló gyakorlati napok a savas- és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosítanak lehetőséget a kamarai tagok számára.
A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szervezésében 2017 tavaszán elindult „Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” nevű programsorozat. Az eltelt időszakban a NAK által finanszírozott, de a tagok számára ingyenes szakmai lehetőség a köztestület hozzávetőleg 100 tagjának nyújtott olyan elméleti és gyakorlati tudást, amit könnyen át tudnak ültetni a mindennapi tevékenységükbe. A képzések iránti fokozódó érdeklődés és a folyamatos pozitív tagi visszajelzések alapján a rendezvényeket kezdő és haladó szinteken egyaránt meghirdeti a köztestület. A NAK eddigi tejipari szakmai programjain résztvevők visszajelzései egyértelműen pozitívak: többen is kiemelték, hogy nagy szükségük van a szakmailag is megalapozott, hiteles információkra, melyeket saját üzemeikbe visszatérve felhasználhatnak a gyártás során. A szakmai napokon szerzett információ, tudás érdemben hozzájárul a tejtermék-előállításba belekezdő, illetve az azzal már foglalkozó hazai üzemek minőségtudatos előállítási gyakorlatához.
A 2018. őszi tejipari gyakorlati napok az alábbi csoportokban és időpontokban indulnak:
Kezdő csoport:
2018. szeptember 19-20. – Savanyított tejtermékek gyártása
2018. október 10-11. – Oltós alvasztású termékgyártás
Haladó csoport:
2018. november 7-8. – Savanyított tejtermékek gyártása
2018. november 21-22. – Oltós alvasztású termékgyártás
A tejipari rendezvények továbbra is a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben kerülnek megrendezésre. A 2-2 napos, kiscsoportos üzemi program keretében résztvevőink jeles elméleti és gyakorlati szakemberektől kapnak bővebb ismereteket a savas- és oltós alvasztású termékgyártás témákban. A savanyított tejtermékek esetében elsősorban a tejföl, joghurt, kefir és túró gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg, míg az oltós termékgyártás esetében a gomolya sajt mellett a röglyukas és erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést a résztvevők. A gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektetnek az olyan alapvető ismertek átadására, mint az alapanyagok kiválasztása, az élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a technológiai ismeretek, valamint a késztermékek bírálata. Kiemelt figyelmet fordítunk ezen belül a gyártással kapcsolatos kritikus pontokra, a jellemző hibákra és azok helyesbítő lehetőségeire is.
Kapcsolódó cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött a NAK és a MATE
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar…
Tovább olvasom >A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjkedvezményt nyújt mintegy 300 ezer tagjának
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlésének egyhangú döntése értelmében…
Tovább olvasom >A fiatal gazdák számára is elérhetővé teszi ingyenes pályázatírással kapcsolatos szolgáltatását a NAK
Újabb szolgáltatással segíti tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A tavasszal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >