Folyamatosan bővül a kkv hitelezés

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 22. 11:40

„A K&H-nál év eleje óta folyamatosan bővül a kkv hitelállomány, míg a teljes piacon továbbra sem stabil a növekedés. A piaci trenddel szembemenő kiváló eredményekhez a Növekedési Hitelprogram mellett az is hozzájárult, hogy a vállalkozásoknak a saját igényeikhez igazodó, hosszú távon kedvező finanszírozást kínálunk” – mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

KHszekhazA Magyar Fejlesztési Bank legutóbbi adatai szerint a kedvező második negyedéves eredmények után júliusban újra csökkent a vállalati szektor hitelállománya, mintegy 82,1 milliárd forinttal zsugorodott a vállalati hitelpiac. „A kkv hitelpiac a Növekedési Hitelprogram bevezetése óta eltelt 1 évben a korábbi 4-5%-os csökkenéssel szemben még mindig csak stagnálást mutat, miközben a K&H által a kkv ügyfelek számára folyósított hitelek állománya és a szerződött ügyfelek száma is folyamatos növekszik. Ez 2014 év eleje óta mintegy 16%-os növekedést és több mint 1000 új, kkv hitellel rendelkező céget jelent” – tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

„A piaci trenddel szembemenő erőteljes növekedéshez természetesen hozzájárultak a Növekedési Hitelprogram 2. szakaszának kiváló eredményei, de az is kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy nem adott hitelterméket kínálunk, hanem mindig a vállalkozás igényeinek hosszú távon kedvező finanszírozást kívánunk kialakítani partnereinkkel. A mikrovállalkozások a likviditási problémák kiegyensúlyozására elsősorban a gyorsan igénybe vehető, szabadon felhasználható folyószámlahiteleket részesítik előnyben, míg a kisebb értékű eszközök, mint például a járművek, vagy az agrárszektorban jellemzően a mezőgazdasági gépek beszerzéséhez gyakran a lízing konstrukció lehet a legelőnyösebb” – hangsúlyozta Németh László.

„Fontos azt is látni, hogy a mikrovállalkozói szegmensben kiemelt jelentőségű a felmerülő finanszírozási igények gyors kezelése, ezért a K&H Banknál a teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtásától számítva a hiteldöntés 3 munkanapon belül megtörténik. Pozitív döntés esetén pedig a szerződéskötés és a folyósítás mindössze 1-2 napot vesz igénybe, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vállalkozás 1 héten belül pénzhez juthat” – emelte ki a szakember.

Kapcsolódó cikkeink