Az online piactéren karácsony után is van élet

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 11. 11:25

A karácsony előttinél is nagyobb forgalmat bonyolítanak az internetes apróhirdetési és árverési fórumok, sokan ugyanis most szabadulnak meg a fölöslegesnek ítélt ajándékoktól, vagy adják el a régebbi, hasonló funkciót betöltő használati tárgyat – írja a népszabadság Online.

internet

Az apróhirdetési-árverési portáloknál érdeklődve kiderült: valóban elöntötték az internetet a – minden bizonnyal – karácsonyra kapott ajándékok.

A Népszabadság által megkérdezett portálok rekordméretű forgalomnövekedésről számoltak be. A máskülönben az e-kereskedelemben is erős hónapnak számító decemberhez képest a felhasználók január első napjaiban a legnagyobb hazai apróhirdetési oldalra például 35-40 százalékkal több eladandó terméket töltöttek fel. Bár a portálok nem figyelik, hogy felhasználóik miért ajánlják fel az eladásra szánt árukat, a karácsony utáni meghökkentő forgalomnövekedés és a hirdetői kör változása sejteni engedi, hogy ilyenkor javarészt a karácsonyi ajándékok egy része landol a neten.

A forgalom intenzitására jellemző, hogy a Vateránál most is a karácsonyival megegyező, azaz napi 5500 kiszállítás történik. Január első hetében átlagosan 12 ezer termék talált gazdára naponta, az egész hónapra pedig több mint 300 ezer sikeres eladásra számítanak.

A Jofogas.hu-nál még nőtt is az újévi forgalom: míg decemberben napi 800-1200 kiszállítást bonyolítottak, addig most már napi ­1800-nál tartanak. Jellemző szám az is, hogy tavalyhoz képest mintegy ötszörösére nőtt az egy héten belül elkelt áruk aránya.

Mindkét portálnál úgy vélik, az utókarácsonyi szezon várhatóan február elejéig tart. (Batka Zoltán, NOL.hu)

Kapcsolódó cikkeink