Fókuszban a fenntarthatóság!
A SIÓ idei éve a fenntarthatósági törekvések folytatásáról és újabb környezetbarát programok elindításáról szólt. A Magyarország egyik kedvenc gyümölcslevét gyártó vállalat 2022-ben a méhek védelmével bővítette környezetbarát célkitűzéseit, ennek elismeréseként erőfeszítéseit idén első ízben jutalmazták a Fenntarthatóság Szimbóluma díjjal.
A SIÓ-Eckes működésének alapja a friss, egészséges gyümölcs, ezért különösen nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és környezettudatosságra. A vállalat fenntarthatósági stratégiájának keretében konkrét és mérhető lépéseket tesz a környezetvédelem és saját károsanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében. Fenntarthatósági fejlesztésének első mérföldköveként 2019-ben vezette be az EMAS környezetvédelmi hitelesítési rendszert, amely alapjaiban határozza meg a vállalat klímapolitikáját és működését. A tavalyi évben pedig anyavállalatával, az Eckes- Granini cégcsoporttal együtt a vállalat elérte a klímasemlegességet. A siófoki gyár ezért mára Európa egyik legmodernebb gyümölcsfeldolgozó és gyümölcslégyártó üzeme lett.
A SIÓ számára természetesen nem csak az alapanyagok kiváló minősége fontos, legalább ugyanakkora figyelmet kell fordítani az ökoszisztéma fenntartására is. A méhek pedig a siófoki gyártó egyik legfontosabb partnerei a zamatos gyümölcsök termesztésében, hiszen számos gyümölcs köszönhető a beporzók kitartó munkájának. A faj eltűnése sajnos világszerte megfigyelhető jelenség, a SIÓ éppen ezért hosszú távú együttműködést indított az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel, közös céljuk a hazai méhek megóvása.
Felelős gyártóként a SIÓ-Eckes a gyümölcs útját egészen a fától a pohárig követi nyomon, és törekszik a természetes alapanyagok használatára, hiszen a vállalat valamennyi munkatársa jól tudja, hogy a természetbe öröm belekóstolni, és ez a SIÓ kiváló minőségű gyümölcsleveiben is visszaköszön. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >A laboratóriumban előállított műhús: a fenntartható élelmiszertermelés jövője vagy zsákutca?
Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul a laboratóriumban előállított…
Tovább olvasom >Indul az Európai Unió Innovációs Alapjának újabb pályázati köre
Novemberben várhatóan több mint 3 milliárd eurós kerettel nyílik meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hordható és okosotthon eszközökkel kér még nagyobb teret a Cellect Hungary
A magyar mobiltechnológia piac egyik meghatározó disztribútora, a Cellect Hungary,…
Tovább olvasom >A kártyás fizetés ma már alapelvárás a kereskedőktől
„A kártyaelfogadás ma már olyan, mint egy közműszolgáltatás: alapelvárás. Aki…
Tovább olvasom >„Csak úgy!” – Egy különleges kampány a Moments ostyával
A Moments ostya idei őszi kampánya nem csupán egy új…
Tovább olvasom >