Fókuszban a fenntarthatóság!
A SIÓ idei éve a fenntarthatósági törekvések folytatásáról és újabb környezetbarát programok elindításáról szólt. A Magyarország egyik kedvenc gyümölcslevét gyártó vállalat 2022-ben a méhek védelmével bővítette környezetbarát célkitűzéseit, ennek elismeréseként erőfeszítéseit idén első ízben jutalmazták a Fenntarthatóság Szimbóluma díjjal.

A SIÓ-Eckes működésének alapja a friss, egészséges gyümölcs, ezért különösen nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és környezettudatosságra. A vállalat fenntarthatósági stratégiájának keretében konkrét és mérhető lépéseket tesz a környezetvédelem és saját károsanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében. Fenntarthatósági fejlesztésének első mérföldköveként 2019-ben vezette be az EMAS környezetvédelmi hitelesítési rendszert, amely alapjaiban határozza meg a vállalat klímapolitikáját és működését. A tavalyi évben pedig anyavállalatával, az Eckes- Granini cégcsoporttal együtt a vállalat elérte a klímasemlegességet. A siófoki gyár ezért mára Európa egyik legmodernebb gyümölcsfeldolgozó és gyümölcslégyártó üzeme lett.
A SIÓ számára természetesen nem csak az alapanyagok kiváló minősége fontos, legalább ugyanakkora figyelmet kell fordítani az ökoszisztéma fenntartására is. A méhek pedig a siófoki gyártó egyik legfontosabb partnerei a zamatos gyümölcsök termesztésében, hiszen számos gyümölcs köszönhető a beporzók kitartó munkájának. A faj eltűnése sajnos világszerte megfigyelhető jelenség, a SIÓ éppen ezért hosszú távú együttműködést indított az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel, közös céljuk a hazai méhek megóvása.
Felelős gyártóként a SIÓ-Eckes a gyümölcs útját egészen a fától a pohárig követi nyomon, és törekszik a természetes alapanyagok használatára, hiszen a vállalat valamennyi munkatársa jól tudja, hogy a természetbe öröm belekóstolni, és ez a SIÓ kiváló minőségű gyümölcsleveiben is visszaköszön. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Fröccsenésmentes piszoár
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Láthatatlan kockázat a láncban – Mikroműanyagok az élelmiszeriparban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >2030-ra jelentősen csökkentené az új műanyag használatát a Schwarz Csoport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Számlakezelés: digitalizálás, automatizálás a lehető legegyszerűbben!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Olasz boros áttörés Budapesten: 11 pincészet, 33 érem a Winelovers Wine Awards-on az ITA támogatásával
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új termékkörrel és értékesítési csatornával bővít a ProForm Kft: svéd tálakkal a vendéglátás és az otthoni fogyasztás szolgálatában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

