A Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület „Az év fogyasztóvédelmi referense díj” pályázatának 2017. évi győztesei

Dátum: 2018. 04. 12. 10:25

2018. február 28-án átadták a Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület (FORE) által 2017-ben meghirdetett „Az év fogyasztóvédelmi referense díj” pályázat elismeréseit.

A kereskedelmi kategóriában a díjat Hódosi Zoltán kapta, aki 15 éve dolgozik a REGIO Játékkereskedelmi Kft.-nél. 2014-ben önként jelentkezett a fogyasztóvédelmi referens képzésre, azzal a céllal, hogy a mindennapi rutinhoz speciális fogyasztóvédelmi tudást társítson. Ennek is köszönhető, hogy a REGIO-díjazott által vezetett pécsi áruházában, ahol tavaly 400 000 fogyasztó fordult meg és 110 000 vásárlást bonyolítottak le, 2017-ben nem volt fogyasztói panasz.

Az élelmiszer-előállító kategóriában a díjat Oldal Bálint, a BUNGE Növényolajipari Zrt. termékbiztonsági koordinátora kapta, aki 2014-től látja el a vállalkozásnál a fogyasztóvédelmi referensi feladatokat. A fogyasztói kommunikációs eljárást a vállalkozás a minőségügyi rendszerébe építette be, a fogyasztói panaszok, kérdések intézése osztályközi munkával a fogyasztóvédelmi referens koordinálása mellett történik.

A közműszolgáltatási kategóriában Galambosi Adrienn, az E.On Ügyfélszolgálati Kft. fogyasztóvédelmi referense vette át a díjat, aki a Panasziroda Fogyasztóvédelmi referens csoport tagjaként végzi a munkáját. Ennek során hozzájárul a fogyasztói ügyek intézésének fejlesztéséhez, visszajelzéseket adva a csoport többi tagjának.

Az év fogyasztóvédelmi referense 2017. évi Különdíjában részesült Lipsiczki Andrea, a Bauhaus Szakáruházak Kereskedelmi Bt. ügyfélszolgálati referense és Joó Tímea, a Szinga Sport Kft. ügyfélszolgálati munkatársa. Mindkettőjük erőssége, hogy fogyasztóvédelmi referensi feladataik ellátása során sikeresen adják át munkatársaiknak a megszerzett fogyasztóvédelmi ismereteiket, és céljuk a békéltető testülettel való jó kapcsolat kialakítása és fenntartása. (x)