Fogyasztóvédelmi okostelefon-alkalmazást készített a NFH

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 30. 11:25

A lejárt szavatosságú, vagy veszélyes termékekről azonnal információt kaphatnak a vásárlók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új okostelefon-alkalmazásának a segítségével – tájékoztatta az NFH csütörtökön az MTI-t.

nfh-logo

A szükséges információkhoz a megvásárolni kívánt termékek úgynevezett QR-kódjának lefényképezése útján juthatnak a vásárlók – közölte Kovács Márta az NFH stratégiai kabinetjének képviselője.
Az applikáció a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot tartalmazza; lehetőséget nyújt a termékhez kapcsolódó reklamációs határidők nyilvántartására és válaszokat ad a mindennapok során leggyakrabban felmerülő kérdésekre is.

Segít eligazodni az internetes kereskedelemre vonatkozó szabályok között, illetve beállítható, hogy a program figyelmeztessen a szavatossági, jótállási idő közelgő lejártára.

Az alkalmazás tartalma egyelőre wi-fi segítségével fejleszthető, de a hamarosan megjelenő megújított verzió letöltése után már 3G szolgáltatással is frissíthetőek az adatok – közölte Kovács Márta. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink