Fogyasztói bizalom
Minden második magyar számára fontos szempont az élelmiszer-biztonság, amikor eldönti, hol vásároljon – állapította meg egy idei vizsgálata során a Nielsen piackutató vállalat.A megkérdezettek háromnegyede szerint azért, hogy biztonságos élelmiszert vásárolhassunk, a gyártók felelősek. Tíz magyar közül hatan biztonságosnak tartják a megszokott üzletükben vásárolt élelmiszereket.
A megkérdezett magyarok fele, éppen 50 százaléka hajlandó magasabb árat fizetni a biztonságosan fogyasztható élelmiszerért. (A nemzetközi átlag 64 százalék).
Honfitársaink többsége, 58 százaléka véli azt, hogy az itthon termelt élelmiszer biztonságosabb, mint az import. Sőt, a magyarok ugyancsak több mint fele (53 százaléka) aktívan keresi az üzletekben a hazai termékeket. (Világszerte a válaszadók 49 százaléka tartja biztonságosabbnak a saját országában termelt élelmiszert; a hazai árucikkeket 50 százalék keresi aktívan).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >A GKI 2025-ben 2-2,5%-os gazdasági növekedést vár
A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2025-re 2-2,5%-os GDP-növekedést prognosztizál, amely a…
Tovább olvasom >Gulyás Gergely: komplex akciótervvel készül a kormány az élelmiszerárak túlzott emelésének letörésére
Első lépésként komplex akciótervvel készül a kormány az infláció és…
Tovább olvasom >