Fogkrém – növekedés mennyiségben is

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 24. 10:21

ogkrémből, fogkeféből, szájvízből és elektromos fogkeféből közel 7 milliárd forintos forgalmat bonyolított le a kiskereskedelem idén az első négy hónap során; 11 százalékkal többet, mint a tavalyi hasonló időszakban, derül ki egyebek mellett a Nielsen Kiskereskedelmi Indexéből.

FOGKRÉMRE a fogyasztók 4 milliárd forintot meghaladó összeget költöttek a legutóbbi négy hónap alatt; szintén 11 százalékkal többet, mint a tavalyi hasonló időszakban. Mennyiséget tekintve 1 százalékkal kevesebbet adtak el a kiskereskedelmi csatornában.

Erős a gyártói márkák piaci pozíciója. A fogkrém – értékben mért – kiskereskedelmi forgalmának 97 százalékáért felelnek. Ez 1 százalékponttal több, mint egy évvel korábban.

FOGKEFÉBŐL értékben 14, mennyiségben 10 százalékkal többet adtak el a kiskereskedelemben idén eddig, mint tavaly az első négy hónap alatt. Értékben a forgalom 1 milliárd forint felett mozog.

SZÁJVÍZNÉL az első négy hónap forgalma közel jár az 1 milliárd forinthoz, miután 11 százalékkal bővült a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A mennyiségi eladás tekintetében 12 százalékos növekedést figyeltünk meg egyik négy hónapos periódusról a másikra.

A legutóbbi évek során a szájvíz, mint főképp a fog- és ínybetegségeket megelőző, kiegészítő termék, fejlett kategóriává nőtte ki magát. Emiatt a növekedés korábbi intenzív üteme lassult.

ELEKTROMOS FOGKEFE értékesítésénél a boltok bevétele 240 millió forint körül mozgott a legutóbbi két január–áprilisi periódusban. Értékben 5, mennyiségben 3 százalékkal adtak el többet, négy hónapos összehasonlításban

Kapcsolódó cikkeink