FMCG csúcstalálkozó Barcelonában: előad a Carrefour, Coca-Cola, Danone, PepsiCo, P&G és Walmart első számú vezetője

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 31. 11:53

A világ legnagyobb, legsikeresebb FMCG gyártó, kereskedelmi és szolgáltató vállalatainak vezetői szokásos évi világkongresszusukat Barcelonában tartják, június 15-től 17-ig. Házigazda a párizsi székhelyű The Consumer Goods Forum nevű szervezet, amelynek 70 országból 650 cég a tagja; együttes évi forgalmuk 2,1 trillió euro.

A Forum két társelnöke, Lars Olafsson, a Carrefour vezérigazgatója és Muhtar Kent, a The Coca-Cola Company vezérigazgatója nyitja meg a kongresszust, amelynek mottója: „Jobb élet – jobb üzleti tevékenység révén”. (Angolul: Better Lives through Better Business).

Az élelmiszer, háztartási vegyiáru és kozmetikum világpiacának képviselői a pénzügyi válság után visszatérnek az alapokhoz. Ugyanis három nap alatt közel 30 előadó arra fókuszál, hogy a nyereség, a hatékonyság növelésének, az ágazat jobb teljesítményének végső célja a jobb élet:

– Csúcstalálkozónk egyedülálló alkalom arra, hogy ágazatunk vezetői az egész világról találkozzanak. Megosztják egymással ismereteiket és tapasztalataikat, együttműködésre inspiráló környezetben – tájékoztatta lapunkat Jean-Marc Saubade a Forum igagatója. – Célunk feltárni a lehetőségeket, amelyekkel az ágazat tud fejlődni, miközben jobbá teszi a jövőt fogyasztóink, közösségeik és a társadalmak számára.

A programban, az előadók között olyan húzóneveket, első számú vezetőket találunk, mint Guido Barilla – Barilla, Dick Boer – Royal Ahold, Amir Kassaei – DDB Worldwide, Robert A. McDonald – Procter&Gamble, Doug McMillon – Walmart International, Indra K. Nooyi – PepsiCo és Franck Riboud – Danone.

Eredetileg a kongresszust Tokióban tervezték megtartani. A földrengés okozta károk miatt azonban új színhelyet választottak a szervezők, Barcelonát.

– Szívünkben Japán lesz a 2011-es kongresszuson, és bízunk benne, hogy 2013. évi rendezvényünket megtarthatjuk Tokióban – közölte a sajtóval Klaus Dohle, a kongresszus szervező bizottságának elnöke, a Dohle kereskedelmi holding elnöke.

Bajai Ernő

Kapcsolódó cikkeink