FM: kiemelt hangsúly a zöldítés és a környezetvédelem

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 09. 11:16

Az Európai Uniónak új környezeti kihívásokkal kell szembenézni, ezért az új Közös Agrárpolitikában kiemelten szerepel a zöldítés és a környezetvédelem – idézi Nagy Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkárát a tárca  közleményében.

Nagy István a budapesti Francia Intézet “Környezetvédelmi Hónap” programjának nyitó rendezvényén hangsúlyozta, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjait nem lehet figyelmen kívül hagyni. A hulladékok keletkezésének megelőzése, illetve az újrafelhasználás kiemelten fontos. Aláhúzta, elengedhetetlenné vált az erőforrás-hatékonyság javítása, a hulladéktermelés csökkentése, valamint a termék és technológia tervezés új alapokra helyezése – írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.
Az FM felidézi, hogy Magyarország 4. Nemzeti Környezetvédelmi Programja stratégiai eszközként nevesíti a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítését, mindezek szellemében idén is hatékony tájékoztató kampányokat valósított meg a minisztérium. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink