FM: az idén 12 magyar kiállító mutatta be termékeit a BIOFACH szakkiállításon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 11. 11:10

Az idén 12 magyarországi kiállító mutatta be termékeit a Nemzetközi Bioélelmiszer és Bioáru Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon (BIOFACH), amelyet február 9-11. között rendeztek Nürnbergben – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

biofach 2016

A szakkiállításon Magyarországot Tóth Katalin, az FM nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.

A közlemény szerint a helyettes államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott Ryszard Zarudzki lengyel helyettes államtitkárral. A két fél egyeztetett a tejágazat kritikus helyzetéről, a sertéspiaci folyamatokról, valamint a biotermékek feldolgozásának lehetőségeiről és a biotermékek népszerűsítéséről.

A lengyel helyettes államtitkár kitért az országában nemrég bevezetett szupermarket-adóra, Tóth Katalin pedig beszámolt az élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal kapcsolatos tapasztalatokról, a magyar gyakorlatot illetően megfogalmazott EU-bizottsági álláspontról.

Az FM közlemény szerint a felek kölcsönös támogatásukról biztosították egymást az agrárium területén, és egyetértettek abban, hogy szükség van a V4 országok érdekeinek hatékonyabb érvényesítésére. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink