A magyar hatóság engedélyezheti a húsüzemek izraeli exportjogosultságát
Magyarország megkapta a jogot, hogy maga terjeszthesse fel, melyik húselőállító üzemei exportálhatnak Izraelbe – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
A tárca tájékoztatásában hangsúlyozta, ez a fajta exportengedélyezés azt jelenti, hogy az importáló ország teljesen megbízik a magyar állategészségügyi rendszerben, abban, Magyarország garantálni tudja, hogy a felterjesztett üzemei megfelelnek az izraeli feltételeknek.
A magyar és az izraeli élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság közötti bizalmi kapcsolatot mutatja, hogy az exportáló létesítményeket a korábbiaknál ritkábban, vagy csak probléma esetén látogatják meg az izraeli szakemberek. Az eljárásrend ilyen jellegű módosítása nagy elismerés a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszernek – fogalmazott közleményében az FM. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Az EU és a Mercosur-országok politikai megállapodásra jutottak a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról
Az Európai Bizottság és a Mercosur-országok képviselői lezárták a szabadkereskedelmi…
Tovább olvasom >Nébih: a 25 „mentőcsomagból” 7 élelmiszerbiztonsági szempontból a megfelelőség határán mozgott
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjának legújabb terméktesztjén a zöldség-gyümölcs ételmentő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >