A magyar hatóság engedélyezheti a húsüzemek izraeli exportjogosultságát
Magyarország megkapta a jogot, hogy maga terjeszthesse fel, melyik húselőállító üzemei exportálhatnak Izraelbe – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
A tárca tájékoztatásában hangsúlyozta, ez a fajta exportengedélyezés azt jelenti, hogy az importáló ország teljesen megbízik a magyar állategészségügyi rendszerben, abban, Magyarország garantálni tudja, hogy a felterjesztett üzemei megfelelnek az izraeli feltételeknek.
A magyar és az izraeli élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság közötti bizalmi kapcsolatot mutatja, hogy az exportáló létesítményeket a korábbiaknál ritkábban, vagy csak probléma esetén látogatják meg az izraeli szakemberek. Az eljárásrend ilyen jellegű módosítása nagy elismerés a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszernek – fogalmazott közleményében az FM. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Mikroműanyagok az üveges italokban
Egy friss francia kutatás szerint az üvegpalackos italok több mikroműanyagot…
Tovább olvasom >Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Elkészült az EU Riasztási és Együttműködési Hálózatának 2024-es összefoglalója
Az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózata (ACN) 2024-ben 9400-nál…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >