A magyar hatóság engedélyezheti a húsüzemek izraeli exportjogosultságát
Magyarország megkapta a jogot, hogy maga terjeszthesse fel, melyik húselőállító üzemei exportálhatnak Izraelbe – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
A tárca tájékoztatásában hangsúlyozta, ez a fajta exportengedélyezés azt jelenti, hogy az importáló ország teljesen megbízik a magyar állategészségügyi rendszerben, abban, Magyarország garantálni tudja, hogy a felterjesztett üzemei megfelelnek az izraeli feltételeknek.
A magyar és az izraeli élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság közötti bizalmi kapcsolatot mutatja, hogy az exportáló létesítményeket a korábbiaknál ritkábban, vagy csak probléma esetén látogatják meg az izraeli szakemberek. Az eljárásrend ilyen jellegű módosítása nagy elismerés a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszernek – fogalmazott közleményében az FM. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025…
Tovább olvasom >Új helyszínen várja az érdeklődőket a Nébih Farm
Decembertől megnyitotta kapuját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megújult Nébih Farm,…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: a kormány teljesítette vállalását, 2024-ben 3,7 százalékra mérséklődött az infláció, ami 2025- ben még tovább, 3,2 százalékra csökken
A kormány teljesítette vállalását, 2023-ban letörte, 2024-ben pedig alacsony szinten…
Tovább olvasom >KSH: decemberben 4,6 százalékkal, 2024-ben átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az árak az előző évi azonos időszaki értékeket
2024. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 4,6 százalékkal haladták meg az…
Tovább olvasom >A Shell Hungary felmérése új trendeket mutat a digitális vásárlás terén
Az okostelefonok mindennapi életünk szerves részévé váltak, a Shell Hungary…
Tovább olvasom >