A magyar hatóság engedélyezheti a húsüzemek izraeli exportjogosultságát
Magyarország megkapta a jogot, hogy maga terjeszthesse fel, melyik húselőállító üzemei exportálhatnak Izraelbe – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
A tárca tájékoztatásában hangsúlyozta, ez a fajta exportengedélyezés azt jelenti, hogy az importáló ország teljesen megbízik a magyar állategészségügyi rendszerben, abban, Magyarország garantálni tudja, hogy a felterjesztett üzemei megfelelnek az izraeli feltételeknek.
A magyar és az izraeli élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság közötti bizalmi kapcsolatot mutatja, hogy az exportáló létesítményeket a korábbiaknál ritkábban, vagy csak probléma esetén látogatják meg az izraeli szakemberek. Az eljárásrend ilyen jellegű módosítása nagy elismerés a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszernek – fogalmazott közleményében az FM. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Hogyan táplálkozzunk kánikulában? – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tanácsai
A nyár a lazítás, a nyaralás, a szabadtéri programok időszaka…
Tovább olvasom >Tovább nőtt a könnyű és a nehéz bárány ára
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió juh- és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Hódít a #MatchaTok: a japán zöldtea por lett a közösségi média új kedvence
A TikTokon elindult #MatchaTok trend szélsebesen meghódította a világot: a…
Tovább olvasom >