A magyar hatóság engedélyezheti a húsüzemek izraeli exportjogosultságát
Magyarország megkapta a jogot, hogy maga terjeszthesse fel, melyik húselőállító üzemei exportálhatnak Izraelbe – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
A tárca tájékoztatásában hangsúlyozta, ez a fajta exportengedélyezés azt jelenti, hogy az importáló ország teljesen megbízik a magyar állategészségügyi rendszerben, abban, Magyarország garantálni tudja, hogy a felterjesztett üzemei megfelelnek az izraeli feltételeknek.
A magyar és az izraeli élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság közötti bizalmi kapcsolatot mutatja, hogy az exportáló létesítményeket a korábbiaknál ritkábban, vagy csak probléma esetén látogatják meg az izraeli szakemberek. Az eljárásrend ilyen jellegű módosítása nagy elismerés a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszernek – fogalmazott közleményében az FM. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
AM: hasznos és értékteremtő tevékenység a házikertek művelése
A minőségi élelmiszer előállításában fontosak a házikertek, kiemelkedő szerepük van…
Tovább olvasom >Már létezik laborhús, ami olyan, mint az igazi
Dél-koreai kutatók úttörő módszert fejlesztettek ki a mesterséges húsok gyártására,…
Tovább olvasom >Szorosabb gazdasági és turisztikai partnerségre számíthatunk Montenegróval
Montenegró Magyarország számára kiemelten fontos partner, és a magyar kormány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >