Flesch Tamás: az ősz még hozhat erősödést a turizmusban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 09. 11. 09:50

A júliusi turisztikai adatok alapján úgy tűnhet, hogy a magyar turizmus nehéz időszakon megy keresztül, azonban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke, Flesch Tamás optimista hangot ütött meg a Pénzcentrumnak adott interjújában. Szerinte a tengerparti nyaralások voltak a belföldi turizmus legfőbb riválisai, de a külföldi látogatók is ellensúlyozták a belföldi turizmus enyhe visszaesését.

Az ősz a konferenciák szezonja

Az adatok ugyan azt mutatják, hogy júliusban csökkent a belföldi vendégéjszakák száma az előző évhez képest, de Flesch Tamás szerint a külföldi látogatók itt is fontos szerepet játszottak. Kiemelte, hogy a balatoni szállodák esetében az emberek szívesebben utaztak a tengerpartra, hiszen most végre lehet. A balatoni szállodák mégis telházasak voltak a hétvégéken, ami azt mutatja, hogy nincs olyan súlyos helyzet, mint ahogyan az első pillantásra tűnhet.

A szakértő elmondta, hogy az ősz a rendezvények és konferenciák szezonja a szállodák számára, ami komoly plusz bevételeket hoz majd. Emellett az SZÉP-kártyára kapott béren kívüli juttatások hideg élelmiszerekre történő költésének engedélyezése sem okozott komoly problémát, és az infláció csökkenésével több pénz maradhat az emberek zsebében, amit esetleg pihenésre is fordíthatnak az év további részében.

Kapcsolódó cikkeink