Fizetnék ujjlenyomattal

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 03. 10:51

A Visa legújabb felmérése szerint az európai fogyasztók nyitottak a fizetéseknél használt biometrikus azonosításra – különösképpen, ha azt további biztonsági intézkedések is kiegészítik. A megkérdezettek közel háromnegyede (73 százalék) találja biztonságos fizetési formának a kétfaktoros hitelesítést, ahol a vásárlás során a fizetési eszközön a számlabirtokos biometrikus azonosítása is szükséges.

A kétfaktoros azonosításnak egyrészt része a fizetési eszköz, mint a bankkártya vagy a mobileszköz, másrészt a fogyasztóra egyedileg jellemző azonosító, amelyet a biometrikus hitelesítésnél használ, vagy egy olyan információ, amely a fogyasztó birtokában van, mint például a PIN-kód vagy a jelszó.

A személyes vagy online fizetés tekintetében a megkérdezettek kétharmada (68 százalék) használná szívesen a biometrikus azonosítást mint fizetési hitelesítési formát. Az online kereskedők kapnak ezzel leginkább lehetőséget a fejlődésre, mivel a válaszadók egyharmada (31 százalék) állította, hogy történt már olyan, hogy félbehagytak online vásárlást a biztonsági folyamat miatt.


DIG_HIR_UjjlenyomatosF_opt

Kapcsolódó cikkeink