Finomabb, mint amennyire szép – A nap videója

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 22. 10:34

…legalábbis ezt állítják a L’Artisan Macarons kaliforniai cég süteményeiről, és némi kreatív marketinges megfogalmazással azt is, hogy a világ legfinomabb nem Párizsból származó macaronjai. 10 000-ből 9999-en minden bizonnyal el is hisszük ezt itt, a Kárpát-Medencében, ha megnézzük a www.lartisanmacaron.com főoldalának fotóit.

A macaron már nálunk is jól ismert édesség (nemrég Macaron-nap is zajlott Budapesten) – Franciaországban népszerű, különleges desszert. A macaron.hu szerint darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül a két kis, általában 3cm átmérőjű korong, amelyet csokoládé- vagy más ízesítésű krémmel tapasztanak össze. A jó macaron könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát. Itt már a mandulás massza átveszi a töltelék nedvességtartalmát, és a desszert belső fele már erről szól. Házilag rettenetesen nehéz elkészíteni.

Olyan videót, amiben beszélnek, ritkán mutatunk olvasóinknak – ebben találkozni fognak angol alámondással (ráadásul jórészt szörnyű franciás akcentussal) – de ezt a filmet nem csak az édesszájúaknak érdemes megnézniük!

Kapcsolódó cikkeink