Filmfesztivál-díjat nyert a budapesti konyhát dícsérő angol tévéműsor
Különdíjat nyert a Tourfilm nemzetközi filmfesztiválon a fiatal gasztrosztárnak, Donal Skehannek a budapesti konyháról szóló egyórás tévéműsora – írht az index.
Az International Festival of Touristic Films – Tourfilm a világ legrégebbi nemzetközi turisztikai filmfesztiválja. Azokat a filmeket díjazzák itt, amelyek elősegítik az idegenforgalom fejlődését és növekedését. Idén októberben 49. alkalommal rendezték meg, a cseh Karlovy Vary-ban; 197 műsort neveztek 45 országból, 4 kategóriában a fesztivál nemzetközi pályázatára.
A szakemberekből álló zsűri a „TV és online műsor” kategóriában 22 filmes anyag közül a Food Network tévécsatorna sorozata, a Kövesd Donalt Európába! első epizódját különdíjjal jutalmazta. A fődíjat a Voyager – Funky Nassau c. alkotás kapta.
A nyertes részben Donal Skehan, a gasztro-bloggerből lett szakács és műsorvezető Budapestet járta be Jókuti Andrással, a Világevő blog írójával. Egy Trabanttal járják be a várost, esznek lángost, benéznek a Gourmet Fesztiválra, ahol paprikás csirkét és kakasherepörköltet esznek, aztán a Cukorka boltban készítenek szív alakú cukrot.
Az amerikai Anthony Bourdain után az ír sztárszakács, Donal Skehan is Budapestről készített műsort. Evett kakasherét meg lángost, és Budapest szerinte legalább olyan szép, mint Párizs.
„Nagyon vártam, hogy elutazhassak Budapestre, és kipróbáljam a helyi ételeket. Erre tavaly májusban került sor, igazi élmény volt, és most hallva a díjról, már örülök, hogy nem visszakoztam gyáván a kakashere kipróbálásától sem” – kommentálta a Tourfilmen elért eredményt Donal Skehan.
A szakács a sorozatban további kilenc helyszínre látogatott el, többek közt Isztriára, Hollandiába, Olaszországba és Svédországban. A „Kövesd Donalt Európába!” Magyarországon – és még kilencvenhét országban – idén év elején volt látható a Food Network tévécsatornán. A műsor Kövesd Donalt Vietnamba! című sorozata egyébként tavaly fődíjas lett ugyanezen a fesztiválon. (index)
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >