Filléres akcióval nyit meg az első magyarországi Primark-üzlet

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 05. 27. 11:38

A Primark, a kedvelt divatáruház, új üzletet nyit kedden 10 órakor az Aréna Mallban, ami az első magyarországi boltja lesz. A nyitásra óriási érdeklődés várható, a vállalat kedvező árpolitikája szerint ugyanis száz dollárból teljes öltözetet kínálnak, ami jelentős kontrasztban áll a drágább áruházak árképzésével. A 3100 négyzetméteres áruházban széles termékskálát kínálnak, a női és férfi divattól kezdve a gyermekruházaton át a kiegészítőkig.

Fenntartható fast fashion? Kiderül, létezik-e

Maciej Podwojski, a Primark kelet-európai igazgatója az Indexnek elmondta, hogy a vállalat fenntarthatósági törekvései kiemelkedőek; terveik szerint 2030-ra kizárólag újrahasznosítható anyagokból állítanák elő termékeiket, és jelentősen csökkentenék a szén-dioxid-kibocsátást. Az áruházalapítás 8 millió eurós beruházásból valósult meg, és 180 új munkahelyet teremtett.

A Primark sikeresen alkalmazza a költségkímélő stratégiákat, például óriási mennyiségben vásárol, minimalizálja a marketing kiadásokat, és hatékony logisztikával tartja alacsonyan a költségeket. Ezeknek köszönhetően kínálhatnak rendkívül versenyképes árakat, amelyek a magyar piacon is vonzóvá tehetik az üzletet. Maciej Podwojski a jövőbeli terveket illetően egyelőre az első üzlet sikeres működésére koncentrál, de nem zárja ki, hogy további üzletek is nyílhatnak Magyarországon.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink