Fiatal profik versenye
Rendkívül erős volt a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny idei mezőnye, ahol nyolc jónevű magyar étterem fiatal szakácsai mérték össze tudásukat. A magyar Chaine Egyesület áprilisban már 24. alkalommal rendezte meg ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalica szűz és szalonna alapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A zsűrizés legfontosabb szempontjai a főzési technika, a tisztaság, időtakarékosság, és persze az ízhatás, a tálalás és az eredetiség voltak. Az ismert séfekből álló zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.
A verseny legjobbjának a Stand étterem fiatal séfje, Dalnoki Bence bizonyult, ő képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition döntőn a kanadai Calgaryban. A második helyen Akács István (Onyx), a harmadikon Csillag Richárd (Kistücsök) végzett, a konyhai munkáját legszervezettebben végző Spekova Friderika (Borkonyha) a zsűri különdíját érdemelte ki. //
Kapcsolódó cikkeink
Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi árajánlati rendszer – átláthatóbb rendezvényszervezési piac
Nemzetközi árajánlati rendszer bevezetését javasolja a MaReSz a rendezvénypiac számára.…
Tovább olvasom >A Magyar Pékszövetség XIV. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség 2025-ben is meghirdette az ország egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hazai vendégek többnyire 1-2 éjszakás foglalással utaztak belföldön az első negyedévben
Hosszú hétvége híján főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak…
Tovább olvasom >