Fiatal profik versenye
Rendkívül erős volt a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny idei mezőnye, ahol nyolc jónevű magyar étterem fiatal szakácsai mérték össze tudásukat. A magyar Chaine Egyesület áprilisban már 24. alkalommal rendezte meg ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalica szűz és szalonna alapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A zsűrizés legfontosabb szempontjai a főzési technika, a tisztaság, időtakarékosság, és persze az ízhatás, a tálalás és az eredetiség voltak. Az ismert séfekből álló zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.
A verseny legjobbjának a Stand étterem fiatal séfje, Dalnoki Bence bizonyult, ő képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition döntőn a kanadai Calgaryban. A második helyen Akács István (Onyx), a harmadikon Csillag Richárd (Kistücsök) végzett, a konyhai munkáját legszervezettebben végző Spekova Friderika (Borkonyha) a zsűri különdíját érdemelte ki. //
Kapcsolódó cikkeink
Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >