Fiatal profik versenye
Rendkívül erős volt a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny idei mezőnye, ahol nyolc jónevű magyar étterem fiatal szakácsai mérték össze tudásukat. A magyar Chaine Egyesület áprilisban már 24. alkalommal rendezte meg ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalica szűz és szalonna alapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A zsűrizés legfontosabb szempontjai a főzési technika, a tisztaság, időtakarékosság, és persze az ízhatás, a tálalás és az eredetiség voltak. Az ismert séfekből álló zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.
A verseny legjobbjának a Stand étterem fiatal séfje, Dalnoki Bence bizonyult, ő képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition döntőn a kanadai Calgaryban. A második helyen Akács István (Onyx), a harmadikon Csillag Richárd (Kistücsök) végzett, a konyhai munkáját legszervezettebben végző Spekova Friderika (Borkonyha) a zsűri különdíját érdemelte ki. //
Kapcsolódó cikkeink
A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI-elemzés: Erősödő vendégforgalom
2025 első félévében a turisztikai szálláshelyeken közel 8,2 millió vendég…
Tovább olvasom >Szinte felforrt a Balaton vize
Az Időkép legfrissebb mérései szerint a Balaton több pontján is…
Tovább olvasom >Ezekkel a népszerű magyar előadókkal vár idén mindenkit a Road Movie Live
Két napon át bulizhatunk majd a Műegyetem rakparton: visszatér a…
Tovább olvasom >