Fesztiválkártyával fizethetünk a Sziget Iroda által rendezett fesztiválokon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 01. 09:10

A pénteken kezdődő Budai Gourmet lesz az első olyan, Sziget kft. által szervezett rendezvény, amelyen teljesen kiiktatják a készpénzes fizetést. A VOLT, Balaton Sound és Sziget fesztiválokon is már csak a fesztiválkártyával lehet vásárolni, de borravalót így is adhatunk.

Idén már készpénzmentessé válnak a Sziget iroda által szervezett fesztiválok, vagyis az összes sörözőben, büfében, vagy üzletben és szolgáltatóhelyen csak az előre kiváltott és pénzzel feltöltött fesztiválkártyával lehet fizetni.

A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda Kft. tájékoztatása szerint egy kártyát elég lesz kiváltani a négy hazai fesztiválon (Budai Gourmet, VOLT, Balaton Sound, Sziget), de az arra feltöltött egyenleg nem hordozható az egyes fesztiválok között. Ha el nem költött összeg marad a kártyán, az a fesztivál végéig visszakérhető.


A látogatók belépéskor a karszalaggal együtt kapják meg kártyájukat. Egyenlege induláskor nulla forint, de aktiválásához regisztrálni kell, vagy fel kell tölteni. Regisztrálni – írják a szervezők – nem kötelező, de például az elveszett kártyát letiltani, vagy a rajta lévő összeget egy új kártyára átvinni csak regisztrált kártyák esetében lehet.

A kártya legfeljebb 240 ezer forinttal tölthető fel, de bármennyiszer, akár készpénzzel, akár bankkártyáról a kártyafeltöltő pontokon. (Utóbbi kezelési költsége 100 forint.) A fesztiválokon tehát a készpénzes fizetés a kártyafeltöltésre korlátozódik, ezért a készpénzlevételhez továbbra is lesznek bankautomaták a rendezvényeken.

Fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a terminálhoz, amelyen előzőleg a kártyaegyenleget is ellenőrizni lehet. Ha valaki borravalót is szeretne adni a pultosnak, azt előzőleg jelezni kell, és ennek megfelelően vonják le a végösszeget.

Fontos azonban tudni, hogy a fesztivállal szerződésben lévő City Taxi csak a célállomás bemondása és előre fizetés esetén fogadja el a kártyát, ha pedig ehhez elegendő összeg nincs a kártyán, a különbözet készpénzzel kiegyenlíthető.

Kapcsolódó cikkeink