Fesztiválból ünnep

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 06. 21:22

Sörfesztiválok szezonja volt az idei, és a „választék” inkább a sörínyenceket, mint a sörisszákat kényeztette el. Az emlékezetes szezon sikerei közé sorolhatjuk a több mint százféle belga sörfajtát importáló Belgaco álta szervezett Belga Sörfesztivált is. Az eredeti iniciatíva tavaly, a nagykövetségtől érkezett: a Benelux ország ilyen jellegű rendezvénnyel is ünnepelni akarta soros EU-elnökségét. Az akkori sikernek köszönhetjük a Belgaco döntését is: évente megrendezik e sörök fesztiválját. Idén már nemcsak a rajongók, de az itallal még csak barátkozó fogyasztók is eljöttek.

A meghívott vendéglátó partnereket, áruházláncok képviselőit és az újságírókat négy nagy sörfőzde vezető munkatársai is fogadták. A 24 főzde 100-nál is többféle sörét a szervezők saját készletükből állították össze. A különlegességek kedvelői néhány, eddig korábban csak palackos formában is elérhető sör csapolt változatát is megkóstolhatták – ilyen volt például a fesztivál legkeresettebb fajtájává váló 8,5 százalékos meggyes ale is, a Delirium Red. Aki enni is akart, az – stílszerűen – belga sült krumpli és belga csoki közül választhatott; az italválasztékot tekintve az utóbbi semmivel nem volt „idegenebb” kísérője a söröknek, mint a hagyományosabbnak tűnő sült burgonya.

A termékek népszerűsítésének céljából szervezett, nonprofitnak tervezett rendezvény környezetével, látogatottságával, hangulatával a Belgaco szakemberei elégedettek voltak, de legfontosabbnak mégis látogatóik reakcióit tartják, akik a visszajelzések szerint egyedinek, igényesnek és jól szervezettnek ítélték meg a fesztivált

Kapcsolódó cikkeink