Fenntarthatósági szakértőt nevezett ki a Dreher Sörgyárak
A Dreher Sörgyárak, hosszú távú fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban, fenntarthatóságért felelős szakértői pozíciót hozott létre, amelyet Damásdi Diána tölt be.

Damásdi Diána fenntarthatósági szakértő, Dreher Sörgyárak
Fenntarthatósági szakértőként Damásdi Diána feladata, hogy az Asahi Europe & International vállalatcsoport fenntarthatósági célkitűzései mentén koordinálja a Dreher Sörgyárak környezetvédelmi és fenntarthatósági stratégiájának a megalkotását, emellett az ehhez kapcsolódó transzparens kommunikációs stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért is felel. Hozzá tartozik többek között a levegőtisztasági és vízvédelmi feladatok ellátása, valamint a környezetközpontú irányítási rendszer működtetése. Részt vesz a vállalatcsoport szintű fenntarthatósági projektekben, emellett kapcsolatot tart a Dreher Sörgyárak és az illetékes szabályozó hatóságok között, nyomon követi a releváns környezetvédelmi jogszabályokat, és részt vesz a munkavédelmi terület támogatásában is.
„Inspiráló és megtisztelő feladat fenntarthatósági szakértői pozíciót betölteni egy olyan közel 170 éves múlttal rendelkező vállalatnál, ahol mindig is fontos volt a fenntarthatóság. A Drehernél nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra – a magyarországi élelmiszeriparban elsők között vezette be az ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási rendszert és adott ki fenntarthatósági jelentést. Izgalmas feladatnak tartom, hogy a vállalatcsoport-szinten kitűzött hosszú távú fenntarthatósági célok Dreher-szintű megvalósításán dolgozhatok” – mondta Damásdi Diána.
Damásdi Diána a Szegedi Tudományegyetemen szerzett környezetmérnöki alapszakos diplomát, mesterképzését pedig a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnöki és biomérnöki karán végezte. A Dreherhez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-től érkezett, ahol hat évet töltött környezetvédelmi mérnökként. Itt többek között részt vett a környezetvédelmi jogi megfelelőségek nyomon követésében és a környezetközpontú irányítási rendszer (ISO14001), valamint az Európai Unió évenként hitelesített környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerének (EMAS) működtetésében és folyamatos fejlesztésében.
Kapcsolódó cikkeink
Új FAO kiadvány emlékeztet az élelmiszer-termelés erőforrásainak végességére
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A DAV Mérnöki Kft. már tudja, hogyan kell előnyt kovácsolni az ESG-ből
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Dán példa Magyarországon: a fenntartható élelmezés közös stratégiát igényel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Költési trendek az ünnepi szezonban: a megfizethető ajándékok, az élmények és a prémium élelmiszerek kerülnek előtérbe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Meglepő fordulat az eMAG-on: idén karácsonyra többen rendelnek részletre PC-t, mint hűtőszekrényt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egyetlen nap kellett, hogy a vegánok ne tűnjenek többé hippiknek – ilyen volt a Vegan Summit Budapest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

