Fenntarthatósági szakértőt nevezett ki a Dreher Sörgyárak
A Dreher Sörgyárak, hosszú távú fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban, fenntarthatóságért felelős szakértői pozíciót hozott létre, amelyet Damásdi Diána tölt be.

Damásdi Diána fenntarthatósági szakértő, Dreher Sörgyárak
Fenntarthatósági szakértőként Damásdi Diána feladata, hogy az Asahi Europe & International vállalatcsoport fenntarthatósági célkitűzései mentén koordinálja a Dreher Sörgyárak környezetvédelmi és fenntarthatósági stratégiájának a megalkotását, emellett az ehhez kapcsolódó transzparens kommunikációs stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért is felel. Hozzá tartozik többek között a levegőtisztasági és vízvédelmi feladatok ellátása, valamint a környezetközpontú irányítási rendszer működtetése. Részt vesz a vállalatcsoport szintű fenntarthatósági projektekben, emellett kapcsolatot tart a Dreher Sörgyárak és az illetékes szabályozó hatóságok között, nyomon követi a releváns környezetvédelmi jogszabályokat, és részt vesz a munkavédelmi terület támogatásában is.
„Inspiráló és megtisztelő feladat fenntarthatósági szakértői pozíciót betölteni egy olyan közel 170 éves múlttal rendelkező vállalatnál, ahol mindig is fontos volt a fenntarthatóság. A Drehernél nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra – a magyarországi élelmiszeriparban elsők között vezette be az ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási rendszert és adott ki fenntarthatósági jelentést. Izgalmas feladatnak tartom, hogy a vállalatcsoport-szinten kitűzött hosszú távú fenntarthatósági célok Dreher-szintű megvalósításán dolgozhatok” – mondta Damásdi Diána.
Damásdi Diána a Szegedi Tudományegyetemen szerzett környezetmérnöki alapszakos diplomát, mesterképzését pedig a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnöki és biomérnöki karán végezte. A Dreherhez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-től érkezett, ahol hat évet töltött környezetvédelmi mérnökként. Itt többek között részt vett a környezetvédelmi jogi megfelelőségek nyomon követésében és a környezetközpontú irányítási rendszer (ISO14001), valamint az Európai Unió évenként hitelesített környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerének (EMAS) működtetésében és folyamatos fejlesztésében.
Kapcsolódó cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >A Mondeléz átadta legnagyobb közép-kelet-európai napelemparkját Székesfehérváron
A Mondeléz International csütörtökön hivatalosan is átadta új napelemparkját székesfehérvári…
Tovább olvasom >Új korszak a személyi higiéniában, az inkontinenciakezelés területén
Napjainkban az egészségtudatosság erősödésével egyre nagyobb figyelmet kap a személyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről
A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak…
Tovább olvasom >Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is
A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati…
Tovább olvasom >