Fenntarthatósági laboratóriumot nyit a Starbucks
Jelentősen növeli a Starbucks a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét – az Arizonai Állami Egyetemmel partnerségre lépve.
A kávéóriás egy új fenntarthatósági innovációs laboratórium kialakítását tervezi a Hacienda Alsacián, a vállalat globális agronómiai kutatás-fejlesztési központjában, Costa Ricában. A laboratórium a Starbucks alkalmazottai, hallgatók, kutatók és iparági vezetők számára gyakorlati és virtuális tanulási központként fog szolgálni az olyan olyan kérdésekre válaszoló fenntartható megoldások kidolgozása és alkalmazása érdekében, mint az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és az agrárgazdaságtan.
A laboratórium 2023 őszétől kezdve kínálja az oktatási programok első hullámát majd az Arizona State University (ASU) kiválasztott hallgatói és a Starbucks alkalmazottai számára. Az első hullámban az ASU saját oktatástechnológiája és oktatói kara segítségével kínál kibővített élményt a hallgatóknak, beleértve a már meglévő ASU-programokhoz kapcsolódó, fenntarthatósággal kapcsolatos külföldi tanulmányi lehetőségeket is. A Starbucks-labor várhatóan három éven belül nyílik meg.
A Hacienda Alsacia, a vállalat első és egyetlen saját tulajdonban álló és üzemeltetésű kávéfarmja kizárólag kutatás-fejlesztési célokat szolgál. A Starbucks a létesítményt új kávéfajták létrehozására, betegségeknek ellenálló kávécserjék tesztelésére, valamint fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére és megosztására használja.
Kapcsolódó cikkeink
A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >KPMG: a magyarországi nagyvállalatok 78 százaléka készített tavaly fenntarthatósági jelentést
A legnagyobb 100 magyarországi nagyvállalat 78 százaléka készített tavaly fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >