Magazin: Fenntarthatóság a Hagleitnernél

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 03. 10:51

Interjú Hans Georg Hagleitnerrel, a Hagleitner Hygiene Magyarország Kft. tulajdonosával

Fenntarthatóság a Hagleitnernél 1

A fenntarthatóság a társadalmunkban egyre fontosabb szerepet kap. Hagleitner úr, mit jelent Önnek és a cégének a fenntarthatóság?

A fenntarthatóságért felelősséget érzünk, amit nagyon komolyan veszünk. Olyan megoldásaink vannak, melyek hatékonyak, de mégis szem előtt tartják a jövőt – gazdasági, társadalmi és ökológiai szempontból is.


Mely fenntartható koncepcióval vagy termékkel jellemezhető a Hagleitner?

A konyhák számára kiváló teljesítményű adagolónk az integral CLEAN, ami káros anyagok felhasználása nélkül készült. Ez a kompakt tisztító berendezésünk világszerte elsőként az osztrák ökocímkével és az EU-Ecolabel-lel került elismerésre. Mindkét jelzést csak azoknak a termékeknek adományozzák, amelyek bizonyíthatóan környezetkímélők, valamint magas használati értékűek és minőségűek. És itt már a green efficiency-ről beszélünk.

Fenntarthatóság a Hagleitnernél 2

Mi a green efficiency?

A koncepció a fenntartható, környezetkímélő termékeket takarja. Az integral CLEAN, mint valamennyi konyhai és mosodai adagolástechnikai termékünk előállítása NTA-, EDTA- valamint foszfátmentesen történik.

A green efficiency azt is jelenti, hogy a lehető legkisebb csomagolást alkalmazzuk, és a lehető legmagasabb adagolási pontossággal dolgozunk. A magas koncentrációjú termékek szállítási- és raktározási költséget csökkentenek. A legmodernebb, számítógép vezérlésű adagoló berendezések megakadályozzák a termékek alul- vagy túladagolását. Ez segít abban, hogy a környezetet tehermentesítsük és költséget csökkentsünk.

Fenntarthatóság a Hagleitnernél 3

Kapcsolódó cikkeink