Fenntartható kávéültetvény Kolumbiában
Kolumbia, mint a világ vezető kávétermelő országa úgynevezett úttérképet készített, amelynek célja garantálni a kávé fenntartható termelését a következő évtizedben.
A Plan 2030 részeként az andoki ország több, már működő ültetvényt is fenntarthatóvá alakít át.
Kolumbia a 2019-es szüretet nagyjából 14 millió darab hatvan kilós zsákokkal zárja, amely során számos krízissel kellett szembenéznie immár a második éve az alacsony nemzetközi kávéárak miatt.
Kapcsolódó cikkeink
Tovább emelkednek a kávéárak, figyelmeztet a Lavazza
Az olasz Lavazza arra figyelmeztet, hogy a kávé ára a…
Tovább olvasom >Más kávék! – A nap videója
Hogyan isszák a kávét a nagyvilágban; biztosan vannak közöttük olyanok…
Tovább olvasom >A kávé segít, ha túl sok ülőmunkát végez az ember
Egy friss kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztás mérsékelheti azokat az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >