Fenntartható élelmiszerrendszert célzó kutatóközpontot nyitott a Nestlé
A gazdálkodók megélhetését javító fenntartható élelmiszerek iránti növekvő igényt kielégítő tudományos megoldásokat kutató intézetet nyitott a Nestlé. Építve a vállalat meglévő kávé- és kakaótermesztési tapasztalataira és szakértelmére a Nestlé Institute of Agricultural Sciences szakértői olyan kulcsfontosságú fókuszterületeken hivatottak megoldásokat fejleszteni, mint a növénytan, a mezőgazdasági rendszerek és a tejelő állattenyésztés.
A lépés újólag hangsúlyozza a vállalat Svájc innovációs ökoszisztémájának tovább erősítése melletti elkötelezettségét.
Az intézet gazdákkal is együttműködik a talaj egészségét és a biodiverzitás előmozdítását szolgáló talajmegújító gazdálkodási gyakorlatok kipróbálásán, valamint a szakértők olyan új megközelítéseket is vizsgálnak a tejtermelésben, amelyek a tehéntakarmányozás és a trágyakezelés területén csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását.
Kapcsolódó cikkeink
A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >Felhagy a Nutri-Score használatával a Nestlé Svájcban
Idén nyártól kezdődően fokozatosan szünteti meg a Nutri-Score címke megjelenítését…
Tovább olvasom >Világszerte kapható lesz a Nestlé Sinergity csecsemőtápszere
A Nestlé bejelentette, hogy globálisan bevezeti Sinergity nevű, tudományos kutatásokra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >