Fenntartható élelmiszerrendszert célzó kutatóközpontot nyitott a Nestlé
A gazdálkodók megélhetését javító fenntartható élelmiszerek iránti növekvő igényt kielégítő tudományos megoldásokat kutató intézetet nyitott a Nestlé. Építve a vállalat meglévő kávé- és kakaótermesztési tapasztalataira és szakértelmére a Nestlé Institute of Agricultural Sciences szakértői olyan kulcsfontosságú fókuszterületeken hivatottak megoldásokat fejleszteni, mint a növénytan, a mezőgazdasági rendszerek és a tejelő állattenyésztés.
A lépés újólag hangsúlyozza a vállalat Svájc innovációs ökoszisztémájának tovább erősítése melletti elkötelezettségét.
Az intézet gazdákkal is együttműködik a talaj egészségét és a biodiverzitás előmozdítását szolgáló talajmegújító gazdálkodási gyakorlatok kipróbálásán, valamint a szakértők olyan új megközelítéseket is vizsgálnak a tejtermelésben, amelyek a tehéntakarmányozás és a trágyakezelés területén csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóan a földtől az asztalig
Nem kisebb vállalást tett globálisan a Nestlé 2025-re, minthogy alapvető…
Tovább olvasom >Az idei F&B innovációkat az egészség és fenntarthatóság vezérelheti
Az egyéni jóllét iránti vágy és a bolygó egészsége miatti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővülhet az online árfigyelő
A családok védelme, az infláció alacsony szinten tartása és a…
Tovább olvasom >Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >