Fenntartható élelmiszerrendszert célzó kutatóközpontot nyitott a Nestlé
A gazdálkodók megélhetését javító fenntartható élelmiszerek iránti növekvő igényt kielégítő tudományos megoldásokat kutató intézetet nyitott a Nestlé. Építve a vállalat meglévő kávé- és kakaótermesztési tapasztalataira és szakértelmére a Nestlé Institute of Agricultural Sciences szakértői olyan kulcsfontosságú fókuszterületeken hivatottak megoldásokat fejleszteni, mint a növénytan, a mezőgazdasági rendszerek és a tejelő állattenyésztés.
A lépés újólag hangsúlyozza a vállalat Svájc innovációs ökoszisztémájának tovább erősítése melletti elkötelezettségét.
Az intézet gazdákkal is együttműködik a talaj egészségét és a biodiverzitás előmozdítását szolgáló talajmegújító gazdálkodási gyakorlatok kipróbálásán, valamint a szakértők olyan új megközelítéseket is vizsgálnak a tejtermelésben, amelyek a tehéntakarmányozás és a trágyakezelés területén csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását.
Kapcsolódó cikkeink
Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >