Félúton a bor felé
A világban számos borászat próbálkozik alkoholmentes bor előállításával – ami az ízeket illeti, egyelőre mérsékelt sikerrel. Az érzékszerveinek kifinomultságáról elhíresült profi angol borkóstoló, Matthew Jukes más oldalról közelítette meg a problémát: egy ciderecet-alapú sűrítménnyel próbálja utánozni a borok ízét.
A 30 ml-es palackokba töltött folyadékot vízzel kell felönteni – tartalmuk két 125 ml-es borospohárnyi adag készítéséhez elegendő. Jukes főleg a citrusos és a fűszeres ízekre koncentrál. Kollekciójában, amelyben van fehér, rosé és vörös ital is, sok szakember szerint ezek az alkoholmentes borhelyettesítők kiváló, aromagazdag, komplex karakterrel bírnak. A nagyjából 3 liternyi ital készítését lehetővé tevő csomagolás ára 35 angol font, egy pohár ital mindössze 16 kalória terhelést jelent.
//
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >Vízválasztó év a szőlészetben: így küzdenek a borászok az aszállyal
A virágzás utáni szakaszban járó szőlőültetvények számára most kritikus a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megállapodást kötött a BDPST Group és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
A BDPST Group portfóliójába tartozó DOME Kft. és a Budapest…
Tovább olvasom >Tiszta haszon!
A higiéniai piac néhány nagy szereplőjét piacról, termékújdonságokról, vásárlói preferenciákról,…
Tovább olvasom >A belgák 23,7 millió utazást tettek 2024-ben
A belga állampolgárok 2024-ben 23,7 millió külföldi utazást tettek, mintegy…
Tovább olvasom >