Félúton a bor felé
A világban számos borászat próbálkozik alkoholmentes bor előállításával – ami az ízeket illeti, egyelőre mérsékelt sikerrel. Az érzékszerveinek kifinomultságáról elhíresült profi angol borkóstoló, Matthew Jukes más oldalról közelítette meg a problémát: egy ciderecet-alapú sűrítménnyel próbálja utánozni a borok ízét.
A 30 ml-es palackokba töltött folyadékot vízzel kell felönteni – tartalmuk két 125 ml-es borospohárnyi adag készítéséhez elegendő. Jukes főleg a citrusos és a fűszeres ízekre koncentrál. Kollekciójában, amelyben van fehér, rosé és vörös ital is, sok szakember szerint ezek az alkoholmentes borhelyettesítők kiváló, aromagazdag, komplex karakterrel bírnak. A nagyjából 3 liternyi ital készítését lehetővé tevő csomagolás ára 35 angol font, egy pohár ital mindössze 16 kalória terhelést jelent.
//
Kapcsolódó cikkeink
A kormány támogatja a magyar borászat megújulását és hagyományainak megőrzését
Régóta a mezőgazdaság zászlóshajójaként tekintünk a mindig megújulni képes borágazatra,…
Tovább olvasom >A kormány támogatja a magyar borászat megújulását és hagyományainak megőrzését
Régóta a mezőgazdaság zászlóshajójaként tekintünk a mindig megújulni képes borágazatra,…
Tovább olvasom >A borász szerint nem elég jó bort készíteni – élményt is kell adni
A borász szakma sokáig a szenvedélyről, a hagyományról és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem változott az euróövezet gazdasági teljesítménye júniusban
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a magyar utazóknak az idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Történelmi siker: aranyérem a Zelna Borászatnak a világ legrangosabb borversenyén
Soha nem látott elismerést szerzett a balatoni vörösbor a nemzetközi…
Tovább olvasom >