Félúton a bor felé
A világban számos borászat próbálkozik alkoholmentes bor előállításával – ami az ízeket illeti, egyelőre mérsékelt sikerrel. Az érzékszerveinek kifinomultságáról elhíresült profi angol borkóstoló, Matthew Jukes más oldalról közelítette meg a problémát: egy ciderecet-alapú sűrítménnyel próbálja utánozni a borok ízét.
A 30 ml-es palackokba töltött folyadékot vízzel kell felönteni – tartalmuk két 125 ml-es borospohárnyi adag készítéséhez elegendő. Jukes főleg a citrusos és a fűszeres ízekre koncentrál. Kollekciójában, amelyben van fehér, rosé és vörös ital is, sok szakember szerint ezek az alkoholmentes borhelyettesítők kiváló, aromagazdag, komplex karakterrel bírnak. A nagyjából 3 liternyi ital készítését lehetővé tevő csomagolás ára 35 angol font, egy pohár ital mindössze 16 kalória terhelést jelent.
//
Kapcsolódó cikkeink
A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát
Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát – ismertette az Agárminisztérium…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >