Felújították a gyulai Komló Hotelt

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 05. 13. 10:20

Felújították több mint nyolcszázmillió forintból a százéves gyulai Komló Hotelt, a szálloda a következő hetekben nyílik meg a vendégek számára – mondta Rapport István tulajdonos-ügyvezető szerdán az MTI-nek.

Komlo hotel

A beruházáshoz a Gyulai Komló Kft. 422 millió forint európai uniós támogatást nyert el, az ezen felüli részt saját forrásból, valamint a Széchenyi-terv keretében kapott 2,5 százalékos kamattámogatott hitelből finanszírozták – közölte.

Elmondta: a szálloda építésének századik évfordulóján, 2013 elején indult a felújítás, akkor azt tervezték, hogy egy év alatt befejezik a kivitelezést, ám különböző építészeti problémák adódtak. A 2380 négyzetméter alapterületű hotelnek 34 szobája van, ebből 12 lakosztály, amelyek között van olyan is, amelyik kettőnél több hálószobával rendelkezik. Főként családos-nagycsaládos vendégekre számítanak – magyarázta Rapport István.

A személyzet a vállalt 11 munkavállaló helyett jelenleg 17 főből áll, ám ezt megemelnék 3-4 fővel – közölte az MTI kérdésére az ügyvezető. Az építész végzettségű Rapport István elmondta: levéltári kutatásokat végeztek, hogy korhűen újítsák fel a hotelt, amely Gyula első szállodája volt, és ahol 1948-ig Békés vármegye első kávéháza üzemelt. A szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése után, legkésőbb június 1-jén szeretnék megnyitni a szállodát. A nyári szezonra már vannak előfoglalásaik – tette hozzá Rapport István. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink