Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót – Nem akármit követelnek
Napjaink egyik fontos kérdése, hogy a mezőgazdasági és az állattartási módszerek környezeti és etikai szempontból is fenntarthatóak legyenek. Ennek érdekében fontos lépést tettek a napokban a vezető élelmiszeripari vállalatok: közösen írtak egy levelet az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament képviselőinek, melyben felszólították őket a ketrecek mezőgazdasági használatának fokozatos megszüntetésére, kezdve a tojótyúkok ketrecben tartásával – írja az agrarszektor.hu.
A legnagyobb élelmiszeripari vállalatok levelükben külön felhívták az Európai Bizottság figyelmét a tyúkok helyzetére, hiszen ezeket az állatokat sok esetben rendkívül szűk és sűrűn elhelyezett ketrecekben tartják. A levelet többek között olyan vállalatok is aláírták, mint például az Aldi Nord, Inter Ikea, Nestlé, Jamie Oliver Group – írja a Poultry News. Kihangsúlyozták azt is, hogy a tojótyúkok túlzsúfolt ketreceinek fokozatos kivonása üzleti szempontból is fontos, különösen az EU-ban.
Ezen kívül kimondták, hogy a ketrecmentes rendszerek egyre szélesebb körben terjednek el, gazdaságilag jól működnek, de ami még ennél is fontosabb, hogy jobb életfeltételeket biztosítanak a tyúkoknak. Továbbá, a jelenleg még előkészítés alatt álló állatjóléti jogszabályok felülvizsgálata ideális lehetőség arra, hogy az EU egész területén megszüntessék a ketrecek használatát az állattenyésztésben.
Készek és hajlandóak vagyunk megosztani a szakértelmünket, és együttműködni a cél elérése érdekében – fogalmaztak levelükben. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Helyi gyártókkal lépne az uniós piacra a Temu
Egyre nagyobb hullámokat vet a Temu térnyerése Európában – most…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >