Felszámolják a Quelle-t

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 22. 00:00

Nem járt sikerrel a német csomagküldő-szolgálat megmentési akciója. A cég felszámolásának tervét a hét elején jelentették be, miután hónapokig tartó várakozást követően sem akadtak befektetőre, aki megmentené a céget.

A német Financial Times szerint hozzávetőleg 7000 ember állása forog kockán.
A Quelle anyavállalata, az Arcandor még júniusban csődvédelmet kért, miután az állami mentőcsomag iránti kérelmét elutasította a német kormány. A nyár folyamán 50 millió eurónyi hitelt mégis kapott a cég, hogy ki tudja nyomtatni őszi katalógusát, és folytatni tudja napi tevékenységét.
Az egyik ok, amiért nem sikerült befektetőt találni, a megoldatlan faktoring kérdése, mivel a Quelle-nek nem sikerült megállapodnia egyetlen bankkal sem, amely vevőköveteléseit megvásárolta volna.
Az 1927-ben alapított cég sajnos az elmúlt években nem tartott lépést a trendekkel, és nem élt az internet nyújtotta lehetőségekkel, hiszen már jóval korábban be kellett volna zárnia 1500 üzletének zömét, ahol a vásárlók meglehetősen kicsi raktárkészletből válogathattak, és helyette a webshopokra kellett volna helyeznie a hangsúlyt – írja a pénzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink